Succesvolle aanpak van een medicijnverslaving gericht op blijvend herstel

Medicatieverslaving, ben ik verslaafd aan medicijnen?

Medicijnverslaving (zoals benzodiazepines, oxycodon, tramadol, oxazepam, temazepam): ben ik verslaafd aan medicijnen? Behandeling gericht op blijvend herstel, Spoor6 helpt. Bel nu.

how_to_reg   Snelle opname

Heb ik een medicijnverslaving?

Je bent verslaafd aan medicijnen wanneer je afhankelijk geworden bent van medicijnen zoals slaapmiddelen (bijvoorbeeld benzodiazepines), pijnstillers of antidepressiva.

Dit kan al erg snel gaan. Je kunt niet meer zonder en je doet er alles aan om aan meer medicatie te kunnen komen.

Mensen met een medicijnverslaving halen stilzwijgend continu herhalingsrecepten op. Vaak wel jarenlang. Totdat de huisarts ingrijpt, of de cliënt zelf een hogere dosis van de arts probeert te krijgen en als dit niet lukt zich wenden tot het illegale circuit.

Om een medicijnverslaving te voorkomen, is het verstandig om het medicijn beslist niet langer te gebruiken dan wat voorgeschreven staat. Het is beter om heel langzaam af te bouwen zodat je niet teveel last krijgt van ontwenningsverschijnselen. Het duurt vaak lang voordat men zich realiseert het probleem niet zelf op te kunnen lossen. Wanneer je uiteindelijk beseft dat je het niet alleen kunt is er mogelijk sprake van een medicijnverslaving en staan wij voor je klaar om de helpende hand te bieden.

Afkickkliniek Spoor6 biedt begeleiding op maat bij afhankelijkheidsproblematiek in een warme, sfeervolle omgeving met verschillende behandelmogelijkheden.

Medicijnverslaving, wat is het?

Als je verslaafd bent aan kalmerings- of slaapmiddelen, dan heb je het gevoel dat je niet meer zonder kunt. Steeds opnieuw heb je de behoefte om medicijnen in te nemen.

Je lichaam raakt afhankelijk van het middel. Wanneer je stopt met het innemen van deze medicijnen, zullen ontwenningsverschijnselen optreden. Deze kalmerende medicijnen maken jouw emoties minder sterk.

Ze werken erg lang door: tot wel 72 uur na het innemen bevindt de helft van de stof zich nog in je bloed. Gelukkig niet bij iedereen, maar bij een grote groep mensen verloopt de detoxificatie van medicatie uitermate grillig. Bij sommige medicijnen is er niet veel tijd nodig om verslaafd te raken. Een paar weken zijn genoeg. Medicatieverslaving is een serieus probleem wat nog altijd onderschat wordt, zelfs door veel huisartsen.

Medicijnverslaving behandelen bij Spoor6

"Uit privacy overwegingen en door onze centrale ligging, komen onze cliënten niet alleen uit ‘het Gooi en Eemland’, maar uit het heel Nederland, inclusief grote steden als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht."

Hoe herken je een verslaving aan medicijnen?

Je hebt waarschijnlijk een medicijnverslaving wanneer...

  • Je merkt dat je niet meer zonder je medicijnen kunt.
  • Je voelt je niet meer prettig zonder je medicijnen.
  • Je nerveus wordt van het idee dat er onvoldoende medicijnen in huis zijn.
  • Je steeds vaker en eerder je medicijnen inneemt.
  • Je merkt dat je nog meer medicijnen nodig hebt om je klachten te verminderen, of om in slaap te komen.
  • Je gevoelens zijn vervlakt en je nauwelijks negatieve én positieve emoties voelt.
  • Je moe en futloos bent en blijft.
  • Je probeert te stoppen, je klachten toenemen en je onrustig wordt en/of slaapt slecht.
  • Je ontwenningsverschijnselen als trillen, transpireren, misselijkheid, spierpijn, angst, prikkelbaarheid en rusteloosheid ervaart bij het niet gebruiken van het medicijn.

Herken jij je in vele van deze symptomen bij jezelf of een naaste? Wacht dan niet langer en neem snel contact met ons op. Je kunt vrijwel direct beginnen met een behandeling bij Spoor6.

Wat kun je zelf ondernemen om je medicijnverslaving aan te pakken?

Medicijnen als antidepressiva, pijnstillers en slaapmiddelen werken rustgevend en ontspannend. Dit gevoel kan erg fijn zijn. In plaats van kijken naar de onderliggende oorzaken van je probleem, grijp je naar je medicatie. Je verlangt er continu naar om dat middel weer te gebruiken. Leven "zonder" wordt steeds moeilijker. Je lichaam zal steeds meer nodig hebben van het medicijn om hetzelfde effect te kunnen bereiken.

De eerste stap naar herstel

Toegeven dat je verslaafd bent, is de eerste en de beste stap die je kunt zetten. Zonder hulp wordt het erg lastig. Spoor6 biedt professionele en effectieve verslavingszorg. Neem contact op door te bellen naar +31(0)35-6975400 of stuur een e-mail.

Behandeltraject buiten de reguliere zorg om

Private trajecten, waarbij je zelf jouw behandeltraject financiert, kunnen op een door jou aangegeven locatie plaatsvinden. Onze particuliere verslavingszorg voor medicijnen werkt samen met veel vooraanstaande klinieken ter wereld en een scala aan top-therapeuten. Het is mogelijk om een kosteloze afspraak ter oriëntatie maken.

Klik op "Meer informatie" als u meer wilt weten over de Private Care behandeling bij Spoor6, of maak direct een afspraak.

Luister de podcast over De Macht Van De Benzo's

Spoor6 staat naast jou bij de start van een leven in herstel

emoji_people

Je hoeft het niet alleen te doen!

Zet de eerste stap en bel ons. Wij gaan graag met je in gesprek hoe we jou kunnen helpen.

verified

Verslavingszorg specialisten

De behandelaren van Spoor6 weten waar de ziekte verslaving over gaat.

supervisor_account

Intensieve begeleiding

Ons deskundig team staat naast je en luistert echt naar jouw verhaal.

update

Snel starten met de behandeling

Wij staan direct voor je klaar, bel vandaag nog voor een afspraak.

Direct hulp nodig bij je medicijnverslaving?

Deskundige hulp voor verslaafden, gericht op blijvend herstel.

Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar.

Maak een afspraak voor een intake, een vrijblijvend kennismakingsgesprek of stel jouw vraag via ons contactformulier.

Wacht niet en neem contact op; je hoeft het niet alleen te doen!