Meteen naar de inhoud

+31 (0)35 697 54 00

+31 (0)35 697 54 00

Afkickkliniek in Nederland (Bussum)

In het midden van Nederland op een prachtige locatie in Bussum bevindt zich Spoor6. Spoor6 levert verslavingszorg op niveau.

Spoor6 helpt mensen met een verslaving die zich niet thuis voelen in de reguliere verslavingszorg en behoefte hebben aan begeleiding op maat in een respectvolle en mooie, luxe afkickkliniek in Nederland.
Spoor6 helpt mensen die te kampen hebben met een alcohol, drugs, medicijnen of andere middelen verslaving, en daarnaast helpen we mensen met een gedragsverslaving als gokverslaving, seksverslaving of gameverslaving.

Voor de lichtere verslavingen doen we dit in onze kliniek in Bussum middels een 1 op 1 behandeling of een 10 daagse dagbehandeling. Voor de zwaardere gevallen verwijzen wij naar onze afkickkliniek in het buitenland (Zuid Afrika) waar cliënten over het algemeen 6 weken verblijven.

Missie - Visie - Kernwaarden

Missie Spoor6:

Spoor6 diagnosticeert en behandelt mensen met afhankelijkheidsproblematiek en waar mogelijk binnen onze expertise ook co-morbide psychopathologie. Spoor6 is erop gericht optimale zorg te leveren aan haar patiënten, waarbij risico’s worden beheerst en gewerkt wordt aan continue verbetering. Spoor6 werkt alleen met professioneel gekwalificeerde medewerkers, enkele medewerkers zijn daarnaast ook ervaringsdeskundig.

Visie Spoor6:

Wij streven ernaar dat iedere patiënt zich gezien en gehoord voelt en deskundig en respectvol benaderd wordt door al onze betrokken medewerkers.

Onze kernwaarden

Persoonlijk Integer Deskundig Betrouwbaar Respectvol Discreet

Respect, persoonlijke en integere aandacht, authenticiteit, deskundigheid, discretie en betrouwbaarheid zijn voor ons de belangrijkste elementen in het contact met U.

Wat is een afkickkliniek?

Een afkickkliniek is een specialistische GGZ instelling, gericht op de genezing van diverse verslavingen. Een andere naam voor afkickkliniek is verslavingskliniek. Spoor6 biedt verslavingszorg aan, waarbij u ondersteund wordt tijdens het afkicken van uw verslaving. Een voordeel aan afkicken bij afkickkliniek Spoor6 is dat de (meeste) kosten vergoed worden vanuit de ziektekostenverzekering.

Het behandeltraject

De behandeling bij Spoor6 start met een intakegesprek, nadat u contact met ons heeft opgenomen. In dit gesprek worden uw problemen in kaart gebracht. Samen met de behandelaar kijkt u naar alle mogelijke oplossingen die wij kunnen bieden. Vervolgens is een (mogelijk) onderdeel van de behandeling een detoxperiode. Deze detox vindt plaats op onze locatie in Bussum, onder leiding van een verslavingsarts. In het intakegesprek is vastgesteld of u deelneemt aan een ambulante dagbehandeling in Bussum, of aan de 6-weekse verslavingsbehandeling in Zuid-Afrika. Na afloop van deze behandeling wordt er (verplichte) nazorg geboden. Dit is een belangrijk onderdeel van de behandeling, u wilt immers niet terugvallen in uw verslaving.

Hoe groot de hindernis ook is, samen met ons staat u sterker.

Kosten

De kosten van een verslavingsbehandeling in een verslavingskliniek wordt door de zorgverzekeraars vergoed vanuit de basisverzekering. Afhankelijk van de ernst van de verslaving komt u bij ons terecht in een 1op1 traject, de 10 daagse dagbehandeling of de klinische opname (behandeling met verblijf) van 6 weken.

Afhankelijk van uw verzekeraar worden kosten vergoedt.
Mocht u niet willen wachten op de verzekeraar, of niet in het zorgsysteem opgenomen worden, dan is het  natuurlijk ook mogelijk om privé te betalen voor de behandeling in onze luxe privé afkickkliniek in Nederland.
Lees hier meer over de kosten.

Contact

Adres:
Lindelaan 4 & 6
1405 AJ
Bussum

Tel: 035-6975400
mail: info@spoor6.nl

Openingstijden:
Ma-vrij 08:30 – 18:00
Weekend : Altijd telefonisch bereikbaar

Parkeren:
Op ons terrein in Bussum is een zeer ruime mogelijkheid tot parkeren.
Mocht het echt niet lukken op ons eigen terrein, dan is het (tegen betaling) mogelijk te parkeren in de straat voor het pand.

Wacht niet langer en neem direct contact met ons op!

Afkickkliniek Spoor6 bevindt zich tegen het centrum van Bussum, op loopafstand van het centraal station. De afkickkliniek is binnen 30 treinminuten bereikbaar vanuit Amsterdam en Utrecht.
Parkeren met de auto kunt u op ons eigen terrein waar ruim voldoende plekken aanwezig zijn.

Wacht niet langer en neem direct contact met ons op!

Locatie afkickkliniek Nederland - Bussum

Wanneer u het advies krijgt om de dagbehandeling (10 dagen) bij Spoor6 te volgen, zal uw zorgverzekeraar de rekening over het algemeen grotendeels betalen.
Spoor6 brengt wel een eigen bijdrage in rekening van 350,- voor een deel van de behandeling waar we geen of onvoldoende vergoeding krijgen vanuit uw verzekeraar. Lees hier meer over de kosten.

Een detox is uw lichaam op een veilige manier ontgiften van een middel.

Afhankelijk van o.a. het middel, de mate en duur van het gebruik bepaalt de verslavingsarts van Spoor6 of er een ambulante of klinische detox noodzakelijk is. De verslavingsarts bepaalt ook de duur van de Detox.
Over het algemeen duurt een Detox tussen de 7 en 10 dagen.

Bij een klinische detox wordt u voorafgaand aan de behandeling van Spoor6 een korte periode elders opgenomen. Wij vragen deze klinische detox voor u aan. Bij een ambulante behandeling – Bussum zal de verslavingsarts van Spoor6 u begeleiden in onze vestiging in Bussum.

Om enerzijds inzicht te verschaffen in en begrip te kweken voor de ziekte verslaving en anderzijds te inventariseren of therapeutische ondersteuning noodzakelijk is, nodigen wij de naaste(n) in een vroeg stadium uit voor een gesprek. Ouders, partner of één familielid worden expliciet uitgenodigd bij de intake aanwezig te zijn.

Spoor6 biedt hulp bij verslaving aan mensen die zich niet thuis voelen in de reguliere verslavingszorg en behoefte hebben aan begeleiding op maat. De therapeuten van Spoor6 beschikken niet alleen over een relevante opleiding en ruime ervaring. Een klein deel heeft daarnaast zelf een verslavingsprobleem overwonnen of met verslavingsproblematiek in de directe omgeving geleefd. Hierdoor weten zij als geen ander wat er nodig is voor herstel van verslaving. Daarnaast zorgt de eigen ervaring met verslaving ervoor dat het team van Spoor6 zich zeer betrokken voelt bij de situatie van de patiënt. Ons team vindt het belangrijk dat u zich gerespecteerd weet en dat u zich bij ons op uw gemak voelt.

Daar waar intensieve zorg, en dus een klinische opname, noodzakelijk is verwijzen wij door voor een behandeling met verblijf in Zuid-Afrika.
In Nederland biedt Spoor6 hulp in de vorm van een ambulante behandeling – Bussum.

De actuele wachttijden verslavingshulp staan vermeld op onze website. U kunt bij ons snel terecht. Een intake kunnen we meestal binnen 3 dagen plannen.

Het proces is als volgt;

 1. Intake – kan meestal binnen 3 dagen plaats vinden
 2. Detox
  1. Ambulante detox – direct beschikbaar
  2. Klinische detox – afhankelijk van detox faciliteit
 3. Opname
  1. Dagbehandeling Bussum – binnen 2 weken
  2. Klinische behandeling Zuid Afrika – afhankelijk van machtiging verzekeraar tussen 2-4 weken

Houdt u er rekening mee dat, indien noodzakelijk, voorafgaand aan zowel de ambulante behandeling – Bussum als aan de behandeling met verblijf in Zuid-Afrika een detoxperiode geïndiceerd kan worden. Indien u een klinische detox nodig heeft, kan dit inhouden dat u minstens 7 dagen in een detoxfaciliteit in Nederland verblijft alvorens wij met de behandeling kunnen starten. Aan de verschillende detoxfaciliteiten kunnen wachttijden verbonden zijn.
Spoor6 beschikt over een eigen detoxfaciliteit. Patiënten, die hiervoor in aanmerking komen, kunnen ambulant detoxificeren onder begeleiding van een verslavingsarts. Aan de ambulante detox zijn geen wachttijden verbonden.

Na deelname aan de ambulante behandeling of de behandeling met verblijf in Zuid-Afrika, volgt u aansluitend een persoonlijk traject van individuele begeleiding gericht op nazorg. Hierin wordt, naast begeleiding in het continueren van onthouding en het aanbrengen van de noodzakelijke veranderingen in de levensstijl, aandacht besteed aan individuele problematiek die tot een terugval zou kunnen leiden. Hoe lang het traject duurt, is per persoon verschillend.

Ja, dat is mogelijk.
Echter, het totale bedrag dient voor vertrek naar Zuid-Afrika of voor de start van de dagbehandeling betaald te zijn.

Zuid Afrika (Klinische behandeling – 6 weken):

De eigen bijdrage voor de klinische behandeling in Zuid Afrika bedraagt €1.500. Hierin zit uw ticket en een eigen bijdrage aan de behandeling van €350 verwerkt. Mocht de ticketprijs hoger uitvallen, dan zal de eigen bijdrage ook hoger uitvallen.
Bussum (Dagbehandeling – 10 dagen):
De eigen bijdrage voor de dagbehandeling in Bussum bedraagt eveneens €350.

Lees hier meer over de kosten.

Spoor6 levert 2e-lijns medisch-specialistische geestelijke gezondheidszorg.
Voor deze zorg is iedere Nederlander verzekerd vanuit de verplichte basisverzekering. De eigen bijdrage die Spoor6 verbindt aan de behandeling betreft een tegemoetkoming in de kosten voor de behandeling.
De reden hiervan is dat de verzekeraars over het algemeen de behandeling niet in z’n geheel vergoeden. Lees hier meer over de kosten van de behandeling.

Wacht niet lang met hulp zoeken! Bel naar 035-697 54 00 om ons te spreken of een afspraak te maken.

X