André Jansen

Mijn naam is André Jansen, geboren in 1964 in Hilversum.

Het eerste deel van mijn leven heb ik vooral geleefd vanuit mijn hoofd; ik kon heel goed denken en analyseren en dat bracht me heel ver in mijn studie en werk. In het bankwezen had ik een mooie carrière en privé had ik huisje, boompje, beestje.

In 2006 kwam de omslag toen ik ontdekte dat ik me totaal had afgesloten van mijn gevoel. Zowel mijn huwelijk als mijn werk kwamen onder druk, en in 2007 volgden een echtscheiding en ontslag. Daarop volgde een intensieve periode van zelfonderzoek en therapie, en ontdekte ik wie ik werkelijk was en hoe ik mijn leven wilde gaan inrichten. Ik volgde opleidingen in lichaamsgerichte psychotherapie, NLP, familie-opstellingen, Transactionele Analyse, Boeddhisme en stresstherapie.

In de afgelopen 10 jaar heb ik zelf, en samen met mijn cliënten, ontdekt waar de knelpunten en uitdagingen liggen in het leven; de balans vinden om enerzijds helemaal jezelf te kunnen zijn, authentiek en autonoom. En anderzijds je te kunnen verbinden aan anderen, zowel privé als in je werk. In die balans van authentiek én verbondenheid met anderen, ligt de uitdaging om je dagelijks leven gezond en duurzaam in te richten, op alle levensgebieden.

Bij Spoor6 werk ik met enorm veel plezier en voldoening, en help ik onze cliënten met het herstellen van deze balans. Iedere verslaafde heeft ergens in zijn leven de behoefte gevoeld om zijn pijnlijke emoties en gevoelens af te dekken met verslavende middelen en/of verslavend gedrag. Of het nu gaat om alcohol, drugs, gokverslaving, gameverslaving, seksverslaving, liefdesrelaties, medicijnverslaving, seks of werk: zodra je niet meer zonder kunt en je jezelf verliest in mateloosheid, dan is het tijd om hulp te zoeken bij professionals.

Mijn stijl als counselor is vooral werken vanuit rust en mildheid. Ik heb veel begrip en compassie voor mijn cliënten, en vanuit die basis kunnen we samen op zoek naar de ‘zwarte wolf’ in jou, de ziekte die wij verslaving noemen. De ‘witte wolf’, jouw gezonde en authentieke zelf, gaan we samen sterker maken, terwijl we de zwarte wolf gaan onthullen en kleiner maken. En daarbij schroom ik niet om je te confronteren met jouw zwarte wolf, want die zal soms keihard moeten worden aangesproken. Hij zal het niet in één keer opgeven.

Daarnaast hou ik van humor en speelsheid; naast het harde werken aan je herstel, is het belangrijk om met lichtheid en een kwinkslag naar jezelf te kunnen kijken.

En als derde punt van mijn manier van werken neem ik mijn spirituele wijsheid mee om je te begeleiden. Ik laat me hierbij inspireren door mensen als Jan Geurtz, Rupert Spira, Eckhart Tolle, Mooji, Osho en Abraham Hicks.

Werken bij Spoor6 is inspirerend en voedend. We werken met collega’s die allemaal veel weten van zwarte en witte wolven, en zich met hart en ziel inzetten voor onze cliënten. En onze cliënten hebben de moed en bereidheid om zich open te stellen voor onze hulp, wat vaak ontroerend en hoopgevend is. Het herstel van een verslaafde medemens is een van de mooiste processen om getuige van te mogen zijn.

Als je dit leest dan ben je hopelijk op weg naar je herstel en dat gun ik je van harte. Voel je welkom!

André

Contact opnemen
Contact opnemen Spoor6
035 697 54 00
Contact opnemen Spoor6
Contact opnemen Spoor6