Chris van Balen

Mijn naam is Chris van Balen.

 

Mijn keuzes

Na  een uitgelopen studietijd en vervolgjaren in verschillende uitdagende horeca functies in binnen- en buitenland, voelde ik me volwassen en levenswijs genoeg om mijn studie psychologie te gaan gebruiken. Ik koos destijds vanuit mijn hart voor de verslavingszorg, een keuze die mede gevoed werd door de stuurloosheid die ik zelf enkele jaren heb ervaren tijdens mijn horeca tijd. Tien jaar verder blijf ik dankbaar voor de keuze die ik destijds maakte.

 

Wat ik doe

Ik werk als basispsycholoog, senior verslavingscounselor bij Spoor6 in een multidisciplinair team waarin de benadering van het Minnesota model, diagnostiek en behandeling van mogelijk onderliggende problematiek, centraal staan. Voor mij staat de 12 stappen benadering voor het doorlopen van een reis die geen eindpunt kent, een manier van leven: het leven leren zien en accepteren als een proces van vallen en opstaan, weerbaarheid ontwikkelen, jezelf in de ogen durven kijken, dagelijks kleine haalbare stappen leren zetten in de richting die bij je past en deze stapjes waarderen, kwetsbaarheid omarmen, hulp leren vragen, hulp leren toelaten, excellente zelfzorg, eerlijkheid en jezelf verplaatsen van de wereld van ik naar de wereld van wij.

 

Ontwikkelingen

Zes jaar geleden ben ik opgeleid tot hartcoherentie trainer. De kracht en werking van aandacht training, positieve emoties en ademhalingstechnieken komen samen in dit stressmanagement programma. Daarnaast leer je bewust te worden van momenten die stressvol voor je zijn, hoe je ze kan herkennen en hoe je ze kan ontkrachten. De wetenschap en techniek van hartcoherentie is verweven geraakt in mijn behandeling van verslavingen en mijn eigen leven.

Ik werk graag bij Spoor6 omdat ik dagelijks gevoed wordt door vakkennis, respect, empathie, creativiteit en humor. Ik voel me gewaardeerd en op mijn plek.

Ik wens je moed, overgave en hoop. Ik kijk ernaar uit jou, jullie te mogen ontmoeten als het zover is.

Contact opnemen
Contact opnemen Spoor6
035 697 54 00
Contact opnemen Spoor6
Contact opnemen Spoor6