Meteen naar de inhoud

+31 (0)35 697 54 00

+31 (0)35 697 54 00

Snelle opname in afkickkliniek

In het midden van Nederland op een prachtige locatie in Bussum bevindt zich Spoor6. Spoor6 levert verslavingszorg op niveau.

Spoor6 helpt mensen met een verslaving die zich niet thuis voelen in de reguliere verslavingszorg en behoefte hebben aan begeleiding op maat in een respectvolle en mooie, luxe afkickkliniek in Nederland.
Spoor6 helpt mensen die te kampen hebben met een alcohol, drugs, medicijnen of andere middelen verslaving, en daarnaast helpen we mensen met een gedragsverslaving als gokverslaving, sexverslaving of gameverslaving.

Voor de lichtere verslavingen doen we dit in onze kliniek in Bussum middels een 1 op 1 behandeling of een 10 daagse dagbehandeling. Voor de zwaardere gevallen verwijzen wij naar onze afkickkliniek in het buitenland (Zuid Afrika) waar cliënten over het algemeen 6 weken verblijven.

Persoonlijk Integer Deskundig Betrouwbaar Respectvol Discreet

Duur

Hoe lang duurt de opname in de afkickkliniek? Hoe lang je in de afkickkliniek verblijft is afhankelijk van de mate van verslaving en je situatie op verschillende leefgebieden als woning, sociale omgeving, financiën etc. Spoor6 helpt mensen die te kampen hebben met een alcohol, drugs, medicijnen of andere middelen verslaving, en daarnaast helpen we mensen met een gedragsverslaving als gokverslaving, sexverslaving of gameverslaving.

Voor de lichtere verslavingen doen we dit in onze kliniek in Bussum middels een 1 op 1 behandeling, 10 daagse dagbehandeling of een open groep voor de duur van 8 weken (4 middagen per week). Voor de zwaardere gevallen verwijzen wij naar onze afkickkliniek in Zuid Afrika waar cliënten over het algemeen 6 weken verblijven.

Spoor6 is erop gericht optimale zorg te leveren aan haar cliënten, waarbij risico’s worden beheerst en gewerkt wordt aan continue verbetering. Spoor6 werkt alleen met professioneel gekwalificeerde medewerkers, enkele medewerkers zijn daarnaast ook ervaringsdeskundig.

Wachttijd

De wachttijd voor een opname is bij Spoor6 over het algemeen erg kort. Hieronder tref je per behandeling de wachttijden aan;
Intake
Voor een intake kun je over het algemeen binnen een week terecht en vaak zelfs nog dezelfde week.
1 op 1 behandeling
Na de intake moet er bij sommige verzekeraars een machtiging worden aangevraagd en bij sommige niet. Indien we direct kunnen starten met de behandeling, kun je over het algemeen binnen 10 dagen starten met de behandeling. Indien we de machtiging van de verzekeraar moeten afwachten, kan er een vertraging van een paar weken optreden.
Dagbehandeling (intensieve 10 daagse behandeling van 08:30-17:00 op doordeweekse dagen)
Na de intake moet er bij sommige verzekeraars een machtiging worden aangevraagd en bij sommige niet. Indien we direct kunnen starten met de behandeling, kun je over het algemeen binnen 14 dagen starten met de behandeling. Indien we de machtiging van de verzekeraar moeten afwachten, kan er een vertraging van een paar weken optreden.
Open groep (8 weken durend programma waarin we elke week 4 middagen behandelen)
Na de intake moet er bij sommige verzekeraars een machtiging worden aangevraagd en bij sommige niet. Indien we direct kunnen starten met de behandeling, kun je over het algemeen binnen een week starten met de behandeling. Indien we de machtiging van de verzekeraar moeten afwachten, kan er een vertraging van een paar weken optreden.
Klinische behandeling (6 weekse opname in onze kliniek in Zuid-Afrika
Na de intake moet er altijd bij de verzekeraar een machtiging worden aangevraagd.
Over het algemeen krijgen we binnen 2-3 weken uitsluitsel of het akkoord is dat je behandelt gaat worden in Zuid-Afrika. Nadat we de machtiging van de verzekeraar hebben ontvangen kan het ticket geboekt worden en kun je de behandeling starten.

Verplicht of vrijwillig?

Vrijwillige opname afkickkliniek
De opname bij Spoor6 is altijd een vrijwillige opname. De persoon in kwestie moet het echt zelf willen. Is de motivatie er nog niet helemaal dan kunnen we motiverende gesprekken aanbieden om de weg naar opname eenvoudiger te maken.
Het enige dat je nodig hebt is een verwijsbrief van de huisarts.

Verplichte opname afkickkliniek
Spoor6 werkt nooit met verplichte opname in de afkickkliniek. Wel bieden we motiverende gesprekken aan om de weg naar opname makkelijker te maken. We geloven er in dat wanneer iemand intrinsiek gemotiveerd is om iets aan zijn of haar situatie te doen, dit een veel beter en duurzamer resultaat op zal leveren.

Wat is een afkickkliniek?

Een afkickkliniek is een specialistische GGZ instelling, gericht op de genezing van diverse verslavingen. Een andere naam voor afkickkliniek is verslavingskliniek. Spoor6 biedt verslavingszorg aan, waarbij je ondersteund wordt tijdens het afkicken van jouw verslaving. Een voordeel aan afkicken bij afkickkliniek Spoor6 is dat de (meeste) kosten vergoed worden vanuit de ziektekostenverzekering.

Het behandeltraject

De behandeling bij Spoor6 start met een intakegesprek, nadat je contact met ons heeft opgenomen. In dit gesprek worden jouw problemen in kaart gebracht. Samen met de behandelaar kijk je naar alle mogelijke oplossingen die wij kunnen bieden. Vervolgens is een (mogelijk) onderdeel van de behandeling een detoxperiode. Deze detox vindt plaats op onze locatie in Bussum, onder leiding van een verslavingsarts. In het intakegesprek is vastgesteld of je deelneemt aan een ambulante dagbehandeling in Bussum, of aan de 6-weekse verslavingsbehandeling in Zuid-Afrika. Na afloop van deze behandeling wordt er (verplichte) nazorg geboden. Dit is een belangrijk onderdeel van de behandeling, je wilt immers niet terugvallen in jouw verslaving.

Hoe groot de hindernis ook is, samen met ons sta je sterker.

Kosten

De kosten van een verslavingsbehandeling in een verslavingskliniek wordt door de zorgverzekeraars vergoed vanuit de basisverzekering. Afhankelijk van de ernst van de verslaving kom je bij ons terecht in een 1 op 1 traject, de 10 daagse dagbehandeling of de klinische opname (behandeling met verblijf) van 6 weken.

Afhankelijk van bij welke  verzekeraar je verzekerd bent, worden (veruit de meeste) kosten vergoedt. 
Mocht je niet willen wachten op de verzekeraar, of niet in het zorgsysteem opgenomen worden, dan is het natuurlijk ook mogelijk om privé te betalen voor de behandeling in onze luxe privé afkickkliniek in Nederland of Zuid-Afrika.
Wil je meer informatie: Afkickkliniek kosten 

Contact

Adres:
Lindelaan 4 & 6
1405 AJ
Bussum

Tel: 035-6975400
mail: info@spoor6.nl

Openingstijden:
Ma-vrij 08:30 – 18:00
Weekend : Altijd telefonisch bereikbaar

Parkeren:
Op ons terrein in Bussum is een zeer ruime mogelijkheid tot parkeren.
Mocht het echt niet lukken op ons eigen terrein, dan is het (tegen betaling) mogelijk te parkeren in de straat voor het pand.

Wacht niet langer en neem direct contact met ons op!

Afkickkliniek Spoor6 bevindt zich tegen het centrum van Bussum, op loopafstand van het centraal station. De afkickkliniek is binnen 30 treinminuten bereikbaar vanuit Amsterdam en Utrecht.

Wacht niet langer en neem direct contact met ons op!

Locatie afkickkliniek Nederland - Bussum

Wacht niet lang met hulp zoeken! Bel naar 035-697 54 00 om ons te spreken of een afspraak te maken.

X