Heeft u moeite maat te houden met alcohol?

Overmatig alcoholgebruik is een probleem dat zowel mannen als vrouwen treft, maar dat betekent niet dat zij baat hebben bij precies dezelfde benadering. Aangezien er sprake is van een aantal inherente verschillen tussen mannen en vrouwen, spreekt het voor zich dat hun ervaringen met een alcoholverslaving verschillen.

Oorzaken doseringsproblematiek

Vrouwen kampen in het algemeen vaker met de belasting van een dubbele dagtaak, waarbij zij voortdurend moet schipperen tussen de verantwoordelijkheden in het gezin en de vereisten van de baan.

Mannen misbruiken alcohol in het algemeen om te ontspannen en ‘plezier’ te hebben, terwijl vrouwen door het gebruik van alcohol veelal proberen te ontsnappen aan pijnlijke emoties.

Vrouwen hebben, vaker dan mannen, een ​​geschiedenis van seksueel en lichamelijk geweld en lijden twee keer zo vaak als mannen aan stemmingsstoornissen zoals depressie. Daarnaast geldt dat er een enorm stigma rust op problematisch drankgebruik bij vrouwen, waardoor veel van hen geen stappen onderneemt het probleem aan te pakken.

Avondprogramma voor specifieke doelgroepen

Spoor6 start met een 7-weeks avondprogramma, gericht op doseringsproblematiek (wat duidt op alcoholafhankelijkheid) bij specifieke doelgroepen: mannen van 30 jaar of ouder óf vrouwen van 30 jaar of ouder.

Een gender-specifiek herstelprogramma heeft een aantal duidelijke voordelen omdat het de verschillende ervaringen van de seksen aanpakt, gevoelig is voor de behoeften van elke groep en een comfortabele omgeving biedt voor herstel, zonder afleiding.

Het programma vindt plaats in kleine groepen, bestaande uit zes of zeven personen. U bent op maandag en donderdag van 18.00-21.00 uur bij ons. In de maand na het 7-weekse programma heeft u nog drie individuele gesprekken, die eveneens in de avonduren worden gepland.

Aanmelden avondprogramma

Een groep start bij aanmelding van zes deelnemers. U kunt zich aanmelden per mail: casemanagement@spoor6.nl of telefonisch: 035-6975400. Ook kunt u op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur altijd bij ons binnen lopen om de sfeer te proeven en/of een medewerker te spreken.

Vergoeding zorgverzekeraar

Indien u een restitutiepolis heeft, wordt deelname aan het avondprogramma volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. Voor deelnemers die in het bezit zijn van een naturapolis geldt dat de zorgverzekeraar niet het volledige bedrag van de avondbehandeling bij Spoor6 vergoedt. De vergoeding kan variëren van 70%-90%. Aan deelnemers met een naturapolis wordt voor aanvang van het programma 30% (€ 1.380) van de behandelkosten vooraf in rekening gebracht. Zodra uw ziektekostenverzekeraar de kosten voor behandeling aan Spoor6 heeft voldaan, ontvangt u het eventueel te veel betaalde bedrag retour Indien u geen tussenkomst van uw verzekeraar wenst, kunt u de kosten ad € 4.600,00 voor uw eigen rekening nemen.