Spoor6 Vitaal

Fysiek en mentaal herstelprogramma in Kenya

Initiatiefnemer Alewijn Verboon, oud-patiënt van Spoor6, is naar Kenya afgereisd toen hij 2 jaar clean was om mee te doen aan de UNICEF RIFTVALLEY MARATHON. Alewijn heeft dit als zeer bijzonder ervaren, is fysiek sterker geworden en houdt door middel van hardlopen en sporten ook zijn mentale gezondheid in balans.

Bewegen in de buitenlucht is gezond. Dat blijkt uit een nieuwe Britse studie. Volgens wetenschappers heeft bewegen in de buitenlucht een positief effect op zowel de geestelijke als de lichamelijke gezondheid. De studie toont aan dat lichaamsbeweging in de natuur leidt tot meer gevoelens van revitalisering, meer energie en positieve betrokkenheid. Spanningen, verwarring, boosheid en depressies worden juist tegen gegaan.

Spoor6 heeft samen met Alewijn een uniek drieweeks revitaliseringsprogramma opgezet ter bevordering van zowel de geestelijke als de lichamelijke gezondheid in het professioneel trainingscentrum van Lornah Kiplagat in Iten op 320 km van Nairobi in Kenya. Het complex ligt op 1900 meter hoogte en beschikt over alle topfaciliteiten om te herstellen.

Het drieweekse programma, onder leiding van topsporters en ervaringsdeskundigen, is opgezet voor mensen die na een klinische behandeling of ambulante behandeling weer lichamelijk en mentaal fit willen worden. Het programma is ook zeer geschikt voor mensen die mentale en fysieke problemen hebben en voelen dat zij tegen een burn-out aan zitten.

Bij aankomst wordt de fysieke doelstelling individueel bepaald, vastgelegd en gedurende het traject geëvalueerd. Daarnaast krijgt u persoonlijke begeleiding van topatleten in het HATC Sportcentrum. Verder bestaat het programma uit wandelingen in een betoverende omgeving, fitness onder begeleiding, yoga, mindfulness, groepssessies, ontspanning en meetingbezoek voor deelnemers in herstel van verslaving.

Data

VertrekTerugkomst
28 september 201819 oktober 2018 (nog 10 plaatsen)
23 november 201814 december 2018
18 januari 20198 februari 2019
15 maart 20196 april 2019
10 mei 201931 mei 2019
12 juli 20192 augustus 2019
5 september 201926 september 2019

Doel van de behandeling

Mooie basic kamers verdeeld over 4 gebouwen, groot fitness centrum met TechnoGym apparatuur, twee sauna’s, 25 meter zwembad, lounge, atletiekbaan, praktijk voor sportmassage, fysiotherapie.

Wilt u weer lichamelijk en mentaal fit worden onder professionele begeleiding van topatleten in het mooie trainingscentrum in de bergen van Kenya? Neem dan contact op met Spoor6: 035 69 75 400. U kunt vragen naar Janine van Dorrestein.

Lornah Kiplagat

Lornah Kiplagat (1974) is een Nederlandse langeafstandsloopster van Keniaanse origine. Kiplagat heeft verschillende wereldrecord in handen, verzamelde vier wereldtitels en één Europese titel. Sinds 2000 runt zij samen met haar man en trainer/manager Pieter Langerhorst in Iten, Kenia, haar eigen trainingscentrum. Van 2003 tot 2017 kwam de in Nederland woonachtige Kiplagat in atletiekwedstrijden officieel uit voor Nederland, dat zij driemaal vertegenwoordigde op de Olympische Spelen.

Daarnaast heeft zij de Lornah Kiplagat Foundation opgericht, een organisatie met twee hoofddoelen en één subdoel. De belangrijkste missie is deelname aan het (basis)onderwijs voor kansarme meisjes. Om dit te realiseren, wil de Lornah Kiplagat Foundation in het Keniaanse Iten een meisjesschool stichten, waar zo’n 300 meisjes basisonderwijs krijgen, intern verblijven en worden gestimuleerd aan sportbeoefening te doen. Het tweede doel is getalenteerde Keniaanse studenten in de Verenigde Staten of Europa te laten studeren. De daar opgedane kennis kan vervolgens in Kenia worden gedeeld. Het subdoel is hiv/aids-voorlichting geven aan de meisjes op school.