Waarom rook je?

Sisser is het effectieve begeleidingstraject om echt te stoppen met roken. Je werkt aan je fysieke verslaving, die eigenlijk het makkelijkste te temmen is.

Maar we werken samen ook aan de diepere laag van je verslaving. Je krijgt zicht op waarom je rookt en zult echt ontdekken en voelen dat roken geen optie meer is. Ondersteund door een team professionals richt je je op je energieke en emotionele lichaam (het voelen) en je mentale lichaam (het denken).

Met coaching en via oefeningen leer je ingesleten denk- en gedragspatronen te herkennen en doorgronden. Zo kun je gezonder, effectiever en prettiger leven, zonder roken.

Echt stoppen met roken

Dus rook je nu nog. Ook omdat in jezelf misschien een aanleiding zit voor verslaving. Maar nu is het echt tijd om te stoppen met roken. Voorgoed.

Wij kunnen jou steunen en begeleiden als jij definitief de sigaret en je verslaving wilt doven. We bieden ook een effectief incompany-traject voor organisaties die rookvrij willen worden en medewerkers helpen gezonder en productiever te worden.

Je leert jezelf zien en kennen als niet-roker. De eerste fase is de intake, samen ontdekken hoe het traject vorm moet krijgen voor jou. Tweede fase van de begeleiding is een interne week op een landgoed in de Dordogne, daarna als laatste fase volgt de begeleiding in Nederland.

Intensieve begeleiding

Het begeleidingsteam bestaat onder andere uit een (verslavings-)arts, psychologen, coaches waaronder een paardencoach, homeopaat, hypnotherapeut, acupuncturist, psychotherapeut, yogatrainer en coach mindfullness en EMDR.

Je werkt in individuele sessies en in de groep met elkaar. In de interne week worden verschillende methoden en technieken ingezet. Denk aan een combinatie van coaching, yoga, sport, systemisch werk, voeding, mindfulness en meditaties.

In totaal duurt het traject zes maanden.

Het programma – stoppen met roken

De intake is in Nederland. Daar voer je gesprekken met (verslavings-)arts, psycholoog en coach. Het doel is jou te leren kennen en een beeld te krijgen van jouw situatie en motivatie. In overleg gaan we het traject voor jou uitzetten.

Het hoofdonderdeel van het traject is in Frankrijk. Op Jachtslot Le Logis verblijf je een week intern – in een prachtige, rustige en inspirerende omgeving. Daar volg je individuele sessies en groepssessies. Het doel is in deze week je intensief te begeleiden bij de detox en je te helpen naar de fase dat stoppen met roken voor altijd een feit is.

Na deze week laten we je uiteraard niet alleen. Je moet het wel zelf doen, maar we blijven je steunen met coaching en sessies. In totaal volg je in het programma minimaal 14 individuele sessies en 24 groepssessies.

De kosten voor dit traject van zes maanden zijn € 3.495,- (ex. btw voor zakelijke deelnemers). Bedenk dat zo’n zelfde bedrag nu ongeveer in een jaar in rook opgaat. Met als bonus een slechtere gezondheid, minder energie en een ongezonder uiterlijk. Investeer nu eenmalig in jouw gezondheid en pluk daar de rest van je leven de vruchten van. Bovendien wordt bij een aantal zorgverzekeraars een stoppen met roken-traject deels vergoed in de aanvullende zorgverzekering. In dat geval kun je enkele onderdelen declareren. Dit kan oplopen tot een vergoeding van € 1.000,-.

Voor bedrijven die hun werknemers gunnen te stoppen met roken verzorgen we de interne periode in Nederland in het bedrijf. Daarnaast kan dit traject ook aangemerkt worden als coaching traject waardoor het meerdere doelen kan dienen. Wil je meer weten over de mogelijkheden en voordelen, stuur dan een mail naar Instituut Sprinng. Geef in de mail aan wanneer we je kunnen bereiken.

Start Sisser begeleidingstrajecten 2018

Je kunt je inschrijven voor de volgende data in 2018:
1: start week 37, week Frankrijk 23 september – 29 september VOL
2: start week 38, week Frankrijk 30 september – 6 oktober
3: start week 38/39, week Frankrijk 7 oktober – 13 oktober
4: start week 39/40, week Frankrijk 14 oktober – 20 oktober
5: start week 40/41, week Frankrijk 21 oktober – 27 oktober
6: start week 41/42, week Frankrijk 28 oktober – 3 november
7: start week 42/43, week Frankrijk 4 november – 10 november VOL

Meer informatie of aanmelden?

Naar een rookvrije organisatie

Voor bedrijven en instellingen heeft Sisser een speciaal incompany-traject om de hele organisatie rookvrij te maken. Met sessies en begeleiding in de eigen organisatie helpen de specialisten van Instituut Sprinng en Spoor 6 medewerkers in een traject van in totaal zes maanden definitief van het roken af.

Dat is een waardevolle employee benefit – medewerkers worden gezonder en voelen zich beter – en levert daarnaast een belangrijke bijdrage aan de gezondheid en productiviteit van de organisatie als geheel.

Mocht u meer informatie hierover willen hebben, stuur ons dan gerust een mail.