Blog: Informatieverslaafd?

Tegenwoordig zijn we op de hoogte van de gevaren van verschillende verslavingen. Shopverslaafd, gameverslaafd of drugs-, drank– en rookverslaafd; het woord verslaving heeft een negatieve betekenis en beïnvloed ons dagelijks leven. Verslaving is een toestand waarin een persoon fysiek en/of mentaal afhankelijk is van een gewoonte of stof. Je manier van leven is gericht op het verkrijgen of innemen van het middel, maar ook naar het handelen of de gewoonte erom heen. Daarnaast heeft het een behoorlijke impact op je dagelijkse activiteiten.

Media beïnvloedt ons dagelijks leven

De media treedt de afgelopen jaren steeds meer en meer op de voorgrond en weet het met haar vernieuwde technologieën ons dagelijks leven flink te beïnvloeden. Door de komst van vernieuwde technologieën besteden we dagelijks veel kostbare tijd aan de welbekende apps.

informatie media verslaafd

The App Effect

Volgens het onderzoek ‘The App Effect’ zullen we anno 2020 allemaal informatieverslaafd zijn door het toenemende gebruik van Apps. Hierbij zal informatiegedrag en gewoon gedrag niet meer van elkaar te onderscheiden zijn. Het gaat allemaal zo gemakkelijk; in de trein of tijdens werk er zijn genoeg mogelijkheden om helemaal up to date te blijven via verschillende Apps zoals: NU.nl of Facebook. ‘

‘The App Effect’ laat ons weten dat we behoorlijk verslaafd zijn aan onze geliefde Ipads en smartphones. Meer dan vijftig procent van de gebruikers geeft aan niet zonder zijn of haar Ipad of smartphone te kunnen en daarbij is het heel normaal om het apparaat zelfs mee te nemen naar bed, in bad en familie of vrienden. Dit alles om regelmatig de ontwikkelingen te checken om helemaal up to date te blijven.

Controle in eigen handen

De informatie tsunami zal de komende jaren exponentieel toenemen, maar de controle blijft toch echt in eigen handen. 2011 zal garant staan voor de doorbraak van de tablet(pc) en zal de verkoop van iPads en smartphones verdubbelen. Men wil overal, waar en wanneer, op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Tevreden? Nee, niet snel, want is het niet goed dan download je toch gewoon een nieuw App?

Door Youngmindz reporter Mariska Kuiper Maandag 27 Juni 2011.

Recent Posts