Cannabis valkuil voor jongeren

In de verslavingszorg hebben ze werk zat. Jaarlijks komen heel wat mensen met verslavingen binnenlopen. Ook jonge mensen. Bij jongeren onder de 25 jaar gaat het voornamelijk om een cannabisverslaving. Ze zijn zeker niet de enige, het aantal cannabisverslaafden neemt toe.

Het aantal cannabisverslaafden groeit

In 2010 kwamen 76.000 mensen bij de verslavingszorg terecht, dat is iets minder dan het jaar daarvoor maar het aantal cannabisverslaafden lijkt alleen maar te groeien. Onder jongeren is het vooral populair en al gauw zijn er tieners en de wat oudere gebruikers die niet meer van het goedje af kunnen blijven. Meer dan de helft van alle jongere verslaafden heeft problemen met cannabis, zo blijkt uit cijfers van de Stichting Informatievoorziening Zorg (IVZ).

Grootste groei in 55-plussers

In totaal ging het om 11.000 mensen met een cannabisverslaving in 2010. Verder lopen vooral alcoholverslaafden de deur plat bij verslavingszorg. Voornamelijk in de 55-plus groep groeit het aantal mensen. Heroïne en vergelijkbare drugs is onder verslaafden al jaren op zijn retour. Overigens blijft het vaak niet bij één verslaving, 40 procent van de mensen die binnenkomen heeft meerdere verslavingen.

Wat is jouw grootste verslaving? Lees meer over verslavingen en afkickklinieken.

Bron: NU.nl

Recent Posts