Hulp bij Cocaïneverslaving

Spoor6 biedt hulp bij verslaving aan mensen die zich niet thuis voelen in de reguliere verslavingszorg en behoefte hebben aan begeleiding op maat. Bij Spoor6 komt de cliënt terecht in een sfeervolle omgeving die verschillende behandelmogelijkheden biedt, variërend van individuele counseling tot een volledige dagbehandeling in groepen of opname in onze exclusieve faciliteit in Stellenbosch, Zuid-Afrika.

Maak een afspraak voor een intakegesprek.

Spoor6 levert 2e-lijns medisch-specialistische geestelijke gezondheidszorg. Voor deze zorg is iedere Nederlander verzekerd vanuit de verplichte basisverzekering. Om deze zorg te mogen bieden, dienen wij als instelling een zogenaamde toelating te hebben. De WTZI (Wet Toelatingen Zorginstellingen) regelt deze toelatingen. Spoor6 is als toegelaten instelling opgenomen in het register van het Algemene Gegevens Beheer Zorgverleners (AGB). Onze AGB-code is 22-227348.

 

 

Informatie over cocaïneverslaving

Cocaïne wordt het meest in het uitgaansleven gebruikt als een zogenaamde partydrug. Cocaïne werkt stimulerend op de hersenen en geeft vrijwel direct na inname meer energie, een euforisch gevoel en mentale alertheid. Dit maakt het middel tot een ‘geschikte’ partydrug. Cocaïne wordt ook door veel ‘workaholics’ gebruikt: men voelt zich sterk, actief, spraakzaam, vol zelfvertrouwen en men kan inspanningen langer volhouden zonder honger, dorst of vermoeidheid te voelen.  

Echter schijn bedriegt, want het gebruik van cocaïne kan zeer ernstige en schadelijke gevolgen hebben.

Het nadeel op korte termijn van het kunnen leveren van inspanningen zonder vermoeidheid, honger of dorst te voelen, is dat men niet merkt dat het lichaam overbelast raakt. Dit kan tot uitputting leiden. Daarnaast kunnen op het moment van gebruik hartkloppingen, bloeddrukstoornissen en zelfs een hartaanval optreden. Cocaïnegebruik kan roekeloos gedrag veroorzaken, hetgeen kan leiden tot risico’s in het verkeer, onveilig vrijen, enzovoort.
 Op lange termijn kunnen coke-gebruikers, door het wegvallen van remmingen, agressief worden. Door regelmatig of overmatig gebruik kunnen angsten en waanvoorstellingen ontstaan. Gebruikers voelen zich op de duur rusteloos en opgejaagd en krijgen regelmatig last van neusbloedingen. Er kunnen hartritmestoornissen ontstaan en de kans op een hartaanval stijgt naarmate men meer en langer gebruikt. 
Cocaïnegebruik kan tot een sterke geestelijke afhankelijkheid leiden. Wie lang of veel gebruikt, raakt oververmoeid en kan zich erg depressief gaan voelen. Na gebruik slaat het geluksgevoel veelal om in een diepe neerslachtigheid en om die negatieve gevoelens op te heffen, grijpt men makkelijk naar een nieuwe dosis.
Opkrikken van het zelfvertrouwen is vaak de reden om vaker en/of meer te gebruiken. Uiteindelijk ontstaat het idee dat men geen onzekere situatie meer aankan zonder cocaïne, terwijl de gevoelens van onzekerheid juist toenemen naarmate men vaker gebruikt. Zo belandt men in een vicieuze cirkel. 

Spoor 6 biedt oplossingen voor deze vorm van verslaving. Neem voor meer informatie contact met ons op.