Dodelijke verslaving

1 Augustus 2011

De 20-jarige Brit Chris Staniforth is overleden nadat hij soms tot twaalf uur lang zonder ophouden op de Xbox speelde. De onder meer aan het spel Halo verslaafde Staniforth overleed aan de gevolgen van een diepe adertrombose.

Zijn vader David zegt in het Engelse dagblad The Sun: “Chris leefde voor zijn Xbox, maar ik dacht nooit dat dat gevaarlijk kon zijn. Je denkt dat die games je niet kunnen schaden. Kinderen uit het hele land gamen soms heel lang achter elkaar, zonder te beseffen dat het dodelijk kan zijn.”
Uit onderzoek is gebleken dat Chris Staniforth overleed aan een longembolie. Wie lang in dezelfde houding zit, loopt een verhoogd risico op bloedklonters in de benen, die kunnen loskomen en in de longen (longembolie) of het hart terechtkomen, met de dood als gevolg. Het komt soms voor bij mensen die op langeafstandsvluchten lang in dezelfde positie zitten.
De vader van Chris wil andere kinderen en ouders nu waarschuwen voor de gevaren van het te lang aan één stuk gamen. “Ik geef de schuld helemaal niet aan de fabrikant van Xbox, maar wil gewoon wijzen op de mogelijke risico’s. Dat Chris zo lang op de Xbox speelde, is zijn dood geworden. Ik wil niet dat er nog meer kinderen sterven.”
Xbox-fabrikant Microsoft zegt in een reactie dat het gamers ‘aanraadt pauzes in te lassen tijdens het spelen en ook tijd te maken voor andere hobby’s’.

Bron: http://www.amigoe.com

Recent Posts