GAMEVERSLAVING

Gameverslaving begint meestal onschuldig. Gamen is een hobby, waar de speler echter steeds meer tijd in steekt. De speler krijgt vaak het gevoel meer dingen op het internet te kunnen bereiken dan in het echte leven en gaat steeds meer in de virtuele wereld ‘leven’. Verslaving aan het spelen van online games is met name onder jongeren een van de meest voorkomende verslavingen. In een online game voeren spelers uit de hele wereld voortdurend strijd met elkaar. Daarom is het nodig om met grote regelmaat de betreffende website te bezoeken. Er zijn voorbeelden bekend van Runscape-spelers die om middernacht, onder de les, of op andere ongelegen momenten achter de computer ‘moesten’. Een 30-jarige Japanse man heeft vijf familieleden neergestoken omdat zijn vader het internetabonnement had opgezegd. Eerder was al bekend dat een Koreaanse man stierf nadat hij 50 uur non-stop World of Warcraft speelde.

KENMERKEN VAN GAMEVERSLAVING

  • Langer online zijn dan gewoonlijk – Meer verdiept zijn in een spel dan normaal is
  • Spelgebruik ontkennen en verstoppen voor anderen – Ongehoorzaamheid aan tijdslimiet (of andere limieten, bijvoorbeeld opgelegd door ouders) – Afname aan interesse voor offline recreatie, zoals sport
  • Afnemende interesse voor zelfverzorging zoals hygiëne, slaap en voedsel
  • Sociale terugtrekking van familie en vrienden, werk en/of school – Doorgaan met spelen ondanks negatieve fysieke, emotionele, relationele of professionele gevolgen

LICHAMELIJKE GEVOLGEN

Lang in dezelfde houding zitten en veel repeterende kleine bewegingen maken kunnen leiden tot (chronische) fysieke klachten aan het bewegingsapparaat. Gamers hebben ook vaak lichamelijk klachten door het verleggen van het dag/nachtritme en of slaapgebrek.

SOCIALE GEVOLGEN

De gameverslaafde verliest (het contact met) partner, familie en vrienden, omdat alle tijd en aandacht uitgaat naar gamen. Voor echte vrienden komen virtuele (speel)vrienden terug wat de verslaving alleen maar versterkt. Ook school, studie en werk leiden onder de gameverslaving.

Spoor 6 biedt oplossingen voor deze vorm van verslaving. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Binnen 3 dagen een intake? Maak nu een afspraak!

HULP BIJ GAMEVERSLAVING

Spoor6 biedt hulp bij verslaving aan mensen die zich niet thuis voelen in de reguliere verslavingszorg en behoefte hebben aan begeleiding op maat. Bij Spoor6 komt de patiënt terecht in een sfeervolle omgeving die verschillende behandelmogelijkheden biedt, variërend van individuele counseling tot een volledige dagbehandeling van 10 of 20 dagen in groepen. Het is daarnaast mogelijk om vanuit Spoor6 doorverwezen te worden voor een 9-weekse behandeling in Zuid-Afrika.

Spoor6 levert zowel eerstelijnszorg als tweede-lijns medisch-specialistische geestelijke gezondheidszorg. Voor deze zorg is iedere Nederlander verzekerd vanuit de verplichte basisverzekering.

Uit privacy overwegingen en door onze centrale ligging, komen onze cliënten niet alleen uit heel ‘het Gooi en Eemland’, maar uit het heel Nederland, inclusief grote steden als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht, Zwolle en Groningen.