Hulp bij gokverslaving

Wie gokverslaafd is, kan geen weerstand bieden aan de drang om te gokken. Mensen met een gokverslaving houden hun gedrag vaak verborgen om problemen met de omgeving te voorkomen. Gokverslavingen komen het meest bij mannen voor. Bij vrouwen komt vaker koopverslaving voor als vergelijkbare verslavingsvorm.

DRIE FASEN

Globaal gezien verloopt het gokverslaafd zijn in drie fases.

  • De winnende fase: het gokken gebeurt nog met plezier. Winst wordt echter niet als toeval gezien, maar als een prestatie. Verlies is domme pech en kan verholpen worden.
  • De verliezende fase: het gedrag is erop gericht om het verlies terug te winnen. Werk of gezin worden in toenemende mate verwaarloosd en er ontstaan meestal schulden. Plezier staat niet meer op de voorgrond.
  • De wanhoop fase: de gokker is volledig in beslag genomen, raakt sociaal geïsoleerd en kan crimineel gedrag gaan vertonen om aan geld voor zijn verslaving te komen.

Ondanks het feit dat geen verslavende substanties worden gebruikt, lijkt het gedrag van een gokverslaafde sterk op dat van bijvoorbeeld een drugs- of alcoholverslaafde. De verslaving heeft fysieke en psychische aspecten: men moet regelmatig gokken en regelmatig de frequentie of inzet verhogen om het gewenste effect te bereiken. Wie stopt krijgt ontwenningsverschijnselen. De gokker is zich vaak pas bewust van zijn situatie als de problemen met zijn omgeving te groot worden.

Spoor 6 biedt oplossingen voor deze vorm van verslaving. U wordt (mede)behandeld door een in gokverslaving gespecialiseerde ervaringsdeskundige. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Binnen 3 dagen een intake? Maak nu een afspraak!

HULP BIJ GOKVERSLAVING
Spoor6 biedt hulp bij verslaving aan mensen die zich niet thuis voelen in de reguliere verslavingszorg en behoefte hebben aan begeleiding op maat. Bij Spoor6 komt de patiënt terecht in een sfeervolle omgeving die verschillende behandelmogelijkheden biedt, variërend van individuele counseling tot een volledige dagbehandeling van 10 of 20 dagen in groepen. Het is daarnaast mogelijk om vanuit Spoor6 doorverwezen te worden voor een 9-weekse behandeling in Zuid-Afrika.

Spoor6 levert zowel eerstelijnszorg als tweede-lijns medisch-specialistische geestelijke gezondheidszorg. Voor deze zorg is iedere Nederlander verzekerd vanuit de verplichte basisverzekering.

Uit privacy overwegingen en door onze centrale ligging, komen onze cliënten niet alleen uit heel ‘het Gooi en Eemland’, maar uit het heel Nederland, inclusief grote steden als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht, Zwolle en Groningen.