Uitzicht vanaf de afkickkliniek in Zuid-AfrikaOp basis van de tijdens het intakegesprek verkregen informatie, bestaat de mogelijkheid dat Spoor6 patiënten doorverwijst voor een intensievere behandeling dan de dagbehandeling in Bussum naar een  verslavingsinstelling in Zuid-Afrika. Deze is gelegen in Simondium, één van de mooiste gebieden van Stellenbosch, en biedt plaats aan 35 patiënten. De behandelstaf bestaat uit psychiaters, artsen, verpleegkundigen, psychologen, klinisch psychologen, verslavingstherapeuten, support counselors en een professionele fitness trainer.

INTENSIEF EN UNIEK BEHANDELPROGRAMMA

De verslavingsinstelling in Zuid-Afrika beschikt over een hoog gekwalificeerde en ervaren behandelstaf op het gebied van verslaving alsmede op het gebied van psychotherapie en heeft een tweeledige benadering:

  • Intensieve behandeling van de verslaving in de vorm van uitgebreide groepstherapie, psycho-educatie en individuele sessies op basis van de nieuwste inzichten op het gebied van effectieve verslavingsbehandeling, waaronder het 12 Stappen Programma.
  • Intensieve psychotherapie. Elke patënt heeft zijn/haar eigen psycholoog, waarmee hij/zij tenminste drie individuele sessies per week heeft. Hiermee wordt tegelijkertijd gewerkt aan onderliggende problematiek en is de behandeling veel meer gericht op de individuele behoeften van de patiënt. Dit intensieve psychotherapie-programma is uniek in de verslavingszorg.

De familie van de patiënt wordt in Nederland nadrukkelijk bij het programma betrokken.

ONTSPANNING

Tijdens zo’n intensieve behandeling is ook ruimte voor ontspanning, die geboden wordt in de vorm van verschillende sportactiviteiten zoals wandelen, zwemmen en fitness, excursies en diverse buitenactiviteiten. Alle activiteiten zijn in groepsverband en worden begeleid door gekwalificeerd personeel. Tijdens uw verblijf bent u dus niet in de gelegenheid om zelfstandig activiteiten te ondernemen.

NAZORG

Na uw opname vliegt u rechtstreeks terug naar Nederland om uw behandeling voort te zetten in ons nazorgtraject. Aangezien u een intensieve periode achter de rug heeft en in die zin nog kwetsbaar bent, is het niet de bedoeling dat u aansluitend aan uw opname voor vakantie in Zuid-Afrika blijft.

NB: Voor de behandeling in Zuid-Afrika is basisbeheersing van de Engelse taal een vereiste.

FOTO IMPRESSIE