Spoor6 levert specialistische geestelijke gezondheidszorg en basis geestelijke gezondheidszorg. Voor deze zorg is iedere Nederlander verzekerd vanuit de verplichte basisverzekering. Behandeling bij Spoor6 wordt daarom vergoed door uw zorgverzekeraar.

Ook wanneer wij geen overeenkomst hebben met uw zorgverzekeraar en daardoor slechts een deel van de behandeling vergoed krijgen, hoeft u niets bij te betalen. Met uitzondering van het wettelijk verplicht eigen risico (2018: € 385,–) wanneer dit nog niet is aangesproken en de zelfstandige bijdrage. Bent u bij ENO, DSW of Stad Holland verzekerd? Dan kunt u alleen bij ons terecht indien u de behandeling zelf betaalt.

ZELFSTANDIGE BIJDRAGE: REIS-, VERBLIJF- EN ANDERE KOSTEN VOOR DE 10- EN 20- DAAGSE BEHANDELING

Voor de 10-daagse behandeling brengen wij € 250,– in rekening voor diverse kosten zoals administratie, reservering, koffie, thee, lunch, tussendoortjes en diverse werkmaterialen. Voor de 20-daagse behandeling brengen wij voor deze kosten € 375,– in rekening.

Houdt u rekening met het wettelijk verplicht eigen risico, wanneer dit nog niet is aangesproken. Voor 2017 bedraagt dit € 385,– per jaar.

ZELFSTANDIGE BIJDRAGE BIJ DOORVERWIJZING NAAR ZUID-AFRIKA

Mocht u het advies krijgen een 9-weekse behandeling te ondergaan in Zuid-Afrika, dan betaalt u zelf de kosten van het retourvliegticket van Amsterdam naar Kaapstad (afhankelijk van het seizoen ca. € 1.400,–) en € 600,– voor kost en inwoning. Spoor6 neemt de kosten voor het vervoer van Cape Town Airport naar de behandellocatie voor haar rekening. Dit zijn vastgestelde tarieven en worden niet gerestitueerd.

Houdt u rekening met het wettelijk verplicht eigen risico, wanneer dit nog niet is aangesproken. Voor 2018 bedraagt dit € 385,– per jaar.

RESTITUTIEPOLIS OF NATURA?

Een restitutiepolis geeft (bijna) altijd recht op 100% vergoeding van de behandeling. Bij een naturapolis is dit niet het geval. Indien u een naturapolis heeft, neemt Spoor6 de kosten voor de behandeling voor haar rekening die niet door de verzekeraar worden vergoed. Met uitzondering van het wettelijk verplicht eigen risico (2018: € 385,–) wanneer dit nog niet is aangesproken en de zelfstandige bijdrage. Ook niet wanneer uw zorgverzekeraar maar 60% of 75% voor de behandeling vergoedt. U betaalt dus alleen een eigen bijdrage voor reis-, verblijf en eventuele andere kosten (zoals hierboven omschreven). Om vrije zorgkeuze te hebben adviseren wij u uw naturapolis om te zetten in een restitutiepolis. Dit kan jaarlijks tot eind januari bij uw eigen zorgverzekeraar. Mocht u besluiten voor een andere zorgverzekeraar te kiezen, dient u dit voor 31 december te doen.

NO SHOW-KOSTEN

Bij het niet verschijnen of niet tijdig afzeggen van een gesprek brengen wij € 150,– in rekening. Kosteloos afzeggen van een gesprek kan tot uiterlijk twee werkdagen van tevoren, telefonisch of per email.

AGB-CODE

Spoor6 is als instelling opgenomen in het register van het Algemene Gegevens Beheer Zorgverleners (AGB). Onze AGB-code is 22-227348. Door deze toelating zijn wij herkenbaar voor alle Nederlandse Zorgverzekeraars als erkende instelling voor Geestelijke Gezondheidszorg.