Middag voor jonge mantelzorgers

24 Augustus 2011

PURMEREND – Centrum Mantelzorg vindt het belangrijk dat ook de jonge mantelzorger wordt ondersteund en houdt daarop op zondag 25 september een speciale middag voor deze groep bij Boerderij Achtervennen in Ilpendam. Kinderen en jongeren vanaf 8 jaar zijn welkom.

Steeds meer kinderen en jongeren hebben in hun gezin of directe familie te maken met een chronisch ziek iemand of iemand met een beperking. Zij hebben bijvoorbeeld een moeder met MS, een vader met een verslaving of een gehandicapt broertje. Zij hebben zorgtaken of doen meer in huis dan leeftijdgenoten. Dit worden jonge mantelzorgers genoemd.

Leven van de jonge mantelzorger

Het leven van een jonge mantelzorger ziet er anders uit dan dat van een gemiddelde leeftijdgenoot. Ze hebben meer zorgen en minder tijd voor vriendschappen, hobby’s en school. Een jonge mantelzorger kan zorgen hebben die niet gedeeld kunnen worden met mensen om hen heen.

Wendy Sas, mantelzorgconsulent van Centrum Mantelzorg vertelt over de speciale middag. ‘Het belooft een super gezellige middag te worden. Ze mogen helpen de koeien te verzorgen, we gaan de polder in, of doen klompengolf. We kijken welke leeftijden vertegenwoordigd zijn en wat de kinderen/jongeren leuk vinden om te doen. Niets moet, alles mag! Het gaat er vooral om dat het leuk is om andere kinderen/jongeren te ontmoeten die dezelfde achtergrond hebben.’

Deelname is gratis, wel graag van te voren aanmelden. Kinderen/jongeren die twijfelen mogen altijd even bellen met Wendy Sas. Meer informatie en aanmelden via 0299-439279 of w.sas@smdzw.nl

Bron: Gezinsblad Purmerend en www.dichtbij.nl

Recent Posts