Anders Nielsen

Na jaren te hebben gewerkt als counselor in één van eerste klinieken in Nederland die werkten met het Minnestota Model, moest ik na een ernstig ongeluk helaas stoppen met dat werk, omdat ik grotendeels arbeidsongeschikt bleek. Tijdens mijn revalidatie en (mislukte) re-integratie heb ik aan den lijve ondervonden hoe mindfulness kan helpen als behandelaars en artsen je vertellen “dat je er mee moet leren leven”.

Ik had al eerder in mijn eigen herstel en tijdens het werken in een kliniek ervaren hoe belangrijk een acceptatie gerichte benadering kan zijn. En dat acceptatie géén vorm van passiviteit of gelatenheid is waarbij je “alles maar OK vindt”, maar een actieve manier om wijzer en gezonder om te gaan met de dingen zoals ze zijn.

Op dit moment ben ik een master studie aan het afronden in de klinische toepassing van mindfulness aan het Centre for Mindfulness Research and Practice van Bangor University in Noord-Wales, waar ik ook ben opgeleid als mindfulness trainer. Ik ben o.a. gespecialiseerd in Mindfulness-based Relapse Prevention, een interventie die speciaal werd ontwikkeld voor mensen die kampen met problemen met middelen en verslavingsgedrag.

Erwin van Berkel

Op aanraden van een vriendin deed ik mee aan een yogales. Meteen werd ik geraakt door de kracht van de adem die mij in verbinding bracht met mijn lichaam. Sindsdien zijn yoga en meditatie onderdeel van mijn leven. Ik woon met mijn partner en twee kinderen in Lelystad.

In 2011 startte ik met een Raja yoga opleiding en verdiepte me in de yoga filosofie. Daarna volgde ik nog een opleiding Vinyasa yoga te Amsterdam en rondde ik het tweede jaar af van de Hatha yoga opleiding bij Saswitha in Bilthoven. Ook vele workshops en een training voor yoga in de gevangenis maken deel uit van mijn leerweg.

 “Elke les kom ik weerstand tegen en vind ik een manier om daarmee om te gaan.”
Mijn lessen van hebben meestal een actief karakter. Ik neem je graag mee in een ervaring van meditatie in beweging, op de kracht van de adem. De adem als levensenergie en als basis voor vertrouwen. Vriendelijkheid en liefde staan hierbij centraal.

“In de stilte hoor je alles.”