“Het zijn niet de gebeurtenissen zelf die ons verstoren, maar onze gedachten en gevoelens over gebeurtenissen” – Ellis

Mijn naam is Bas Brons en ik werk sinds juni 2015 als counselor bij Spoor6. Mijn manier van werken laat zich het best omschrijven als no-nonsense, direct en confronterend met als doel de patiënten inzicht te geven in hun eigen (verslavings)gedrag en vanuit daar werken aan een wezenlijke positieve gedragsverandering.

Het ontstaan van een verslaving zelf is geen bewuste keuze. Bepaalde omstandigheden en factoren kunnen hier mede oorzaak van zijn. Een verslaving gaat echter niet zomaar over. De problemen die bij een verslaving horen, moeten aangepakt worden. Ik begeleid de patiënt vanuit de gedachte dat de oplossing in onszelf zit en dat ieder mens verantwoordelijk is voor zijn/haar eigen leven. Iedereen is in staat om keuzes te maken die verandering teweeg kunnen brengen. Keuzes die ervoor zorgen dat wij zelf weer de regie over ons leven in handen krijgen en houden.

Genezing van een verslaving is niet mogelijk, maar deze is wel onder controle te houden. Voor de duidelijkheid: onder controle houden is niet leren gecontroleerd te gebruiken maar volledig stoppen met gebruik. Dan pas heb je de verslaving onder controle. Om je leven weer op de rit te krijgen kan Spoor6 je begeleiden en ondersteunen. Dit geldt ook voor jouw omgeving. Er is veel aandacht voor de omgeving, privé en professioneel bij Spoor6. Zij spelen een essentiële rol in het herstelproces. Verslaafd raken is geen bewuste keuze. Herstellen daarentegen wel !!