Tessa

Mijn naam is Tessa Schwarz. Ik werk als psycholoog bij Spoor6. Tijdens mijn studie psychologie heb ik de masters neuropsychologie en klinische psychologie gevolgd. Na 9 maanden werkzaam te zijn geweest in de revalidatiezorg met patiënten met hersenletsel ben ik in contact gekomen met Spoor6. Het samenspel van zowel biologische, psychologische een sociale factoren in de behandeling van verslaving sprak mij vanuit mijn achtergrond aan.

Ik heb 3 maanden vanuit Spoor6 bij de instelling Bloemendal in Zuid-Afrika gewerkt. Ik heb het als heel bijzonder ervaren om mensen te begeleiden in hun herstelproces en mensen te zien veranderen in een relatief korte tijd. Naast de individuele behandeling vind ik het belang en de kracht van groepsbehandeling groot. Mensen binnen een groepsbehandeling begrijpen elkaar, steunen elkaar en kunnen elkaar daardoor goed confronteren waar nodig.

Ik werk met veel plezier bij Spoor6 door de fijne sfeer en de oprechte zorg voor de patiënten. De warmte binnen deze instelling heeft mij vanaf het begin aangesproken. Wanneer iemand de keuze maakt om zijn of haar verslaving aan te pakken, is hier veel moed en kracht voor nodig. Binnen Spoor6 kan je de steun, warmte en acceptatie verwachten die je in deze onzekere en moeilijke tijd nodig hebt.