Anders Nielsen

Arbeidsongeschikt

Na jaren te hebben gewerkt als counselor in één van de eerste klinieken in Nederland die werkten met het Minnestota Model, moest ik na een ernstig ongeluk helaas stoppen met dat werk, omdat ik grotendeels arbeidsongeschikt bleek. Tijdens mijn revalidatie en (mislukte) re-integratie heb ik aan den lijve ondervonden hoe mindfulness kan helpen als behandelaars en artsen je vertellen “dat je er mee moet leren leven”.

Herstel

Ik had al eerder in mijn eigen herstel en tijdens het werken in een kliniek ervaren hoe belangrijk een acceptatie gerichte benadering kan zijn. En dat acceptatie géén vorm van passiviteit of gelatenheid is waarbij je “alles maar OK vindt”, maar een actieve manier om wijzer en gezonder om te gaan met de dingen zoals ze zijn.

Studie

Op dit moment ben ik een master studie aan het afronden in de klinische toepassing van mindfulness aan het Centre for Mindfulness Research and Practice van Bangor University in Noord-Wales, waar ik ook ben opgeleid als mindfulness trainer. Ik ben o.a. gespecialiseerd in Mindfulness-based Relapse Prevention, een interventie die speciaal werd ontwikkeld voor mensen die kampen met problemen met middelen en verslavingsgedrag.