Monique Rutter

Monique Rutter_Spoor6

Na mijn studie Communicatie in Amsterdam werkte ik jarenlang als communicatieadviseur in de media. Rond mijn veertigste besloot ik het roer om te gooien en ben ik gaan freelancen om mijn hart te volgen.

Ik startte met een kinderyoga docentenopleiding en aansluitend deed ik de vierjarige Saswitha opleiding voor Yoga & Wijsbegeerte. Het laatste jaar van Saswitha voltooide ik met yoga voor doelgroepen; senioren, tieners en yoga voor mensen met een beperking. Daarnaast volgde ik de modules fysiologie & anatomie/ademtherapie/pranayama/meditatie en ayurveda. Mindfulness (MBSR/MBRP) kwam op mijn pad en verder heb ik een Yoga Nidra Teacher Training gedaan volgens de traditie van Satyananda.

In Yoga Nidra, ‘slaap van de yogi’s’, balanceren lichaam en geest tussen wakker zijn en slapen. Een helende manier om spanningen en eventuele blokkades zowel fysiek als mentaal los te laten.

Om nieuwe inspiratie en inzichten op te doen reis ik regelmatig naar India en beoefen ik andere vormen van yoga.

Ik geef hatha yoga & meditatielessen in Laren/Bussum en op middelbare scholen. In 2016 ben ik met veel passie en plezier les gaan geven bij Spoor6.

Mindfulness, Metta Meditatie, Yoga Nidra en adem- en ontspanningsoefeningen zijn vanuit een holistische visie onderdeel in mijn lessen. Tijdens de sessies is er voldoende ruimte om samen in herstel bewust te werken met wat zich in het moment aandient.