“Na 19 jaar mijn emoties, verveling en eenzaamheid te hebben onderdrukt door het dagelijks gebruik van Marihuana, heb ik mij op aanraden van een vriend aangemeld bij Spoor 6. Ik had zelf al tientallen stoppogingen gedaan door de jaren heen maar het lukte mij niet dit vol te houden. Iedere keer viel ik terug. Ik wilde me nooit aanmelden bij verslavingshulp omdat ik mezelf niet zag als een of andere junk die in de goot lag. Ik had alles goed voor elkaar, dacht ik, ik had een baan een huis, ik doe mee aan wat de maatschappij van mij verlangt. Maar ik was diep ongelukkig en kon mezelf niet meer recht in de spiegel aankijken ik schaamde me voor mijn gedrag wat ik dan ook op alle mogelijke manieren verborgen probeerde te houden voor de buitenwereld.

Ik wilde niet opgenomen worden in een of andere verslavingskliniek en dan een paar maanden  uit de roulatie zijn. Met als gevolg dat ik dan na een paar maanden “losgelaten” zou worden en het dan nog maar in de dagelijkse praktijk moest zien te redden. Ik heb eerder wel hulp gezocht bij een psycholoog maar na 12 sessies van drie kwartier voelde ik me even goed maar viel ik toch weer terug in mijn oude gewoonte.

Het programma van spoor 6 sloot daarom perfect aan bij mijn wensen. De dagopname duurt twee weken dus ik kon gewoon vakantie opnemen van mijn werk en hoefde niet te vertellen waar ik mee bezig was.  In de avonden en in de weekenden kon ik naar huis dus ik hoefde niemand te regelen om voor mijn katten of voor mijn huis te zorgen. Ik kon lekker in mijn eigen bed slapen en het geleerde meteen in de praktijk brengen.  Dit maakte voor mij de drempel heel laag om deel te nemen. Na het eerste gesprek met Jacqueline had ik het gevoel thuis gekomen te zijn. Ik voelde me zo begrepen,  ik voelde liefde en warmte en ik had het gevoel in deskundige handen terecht te zijn gekomen. Ik had voor het eerst het gevoel dat ik het niet alleen hoefde te doen.

Ik vond het heel fijn om twee weken full time met mezelf aan de slag te gaan. Ik heb een goede basis gelegd  om clean te blijven. Samen met de deskundige hulp van de counselors heb ik een inventarisatie gemaakt wat mijn verslaving inhoudt, wat ik gezocht heb in het gebruik, wat het mij opgeleverd heeft en dan het belangrijkste hoe ik het vanaf nu anders kan doen.  Na deze twee weken werd ik niet “losgelaten”  ik blijf ondersteuning krijgen het geleerde in de praktijk te brengen en hier en daar wat bij te schaven.

Ik ben nu bijna vijf maanden clean en zo lang heb ik het nog nooit volgehouden. Ik ben ontzettend trots op mezelf en voel me in balans en ik mis het gebruik geen dag.  Ik vind het een uitdaging om de problemen die er natuurlijk nog steeds zijn op een andere manier aan te pakken. Ik vind het een bevrijding het niet meer op te lossen of te verdoven door te gebruiken. Ik heb nu niets meer te verbergen.  Ik kan mezelf weer recht in de spiegel aankijken!”

Nicole