Ik ben Richard, 33 jaar en verslaafd. Ja ik ben verslaafd. Klinkt eng maar is het niet.

In december 2012 was het spelletje uit voor mij. Lichamelijk en geestelijk was ik echt op en kon ik niet meer. Het liegen, bedriegen en manipuleren was klaar voor mij en mijn omgeving. Ik moest echt hulp gaan zoeken, maar waar….. Ik kwam via internet op de site van Spoo 6 terecht en ging de ervaringen lezen. Ik had erkenning en dat heeft me over de drempel geholpen om te bellen. Ik was ontzettend bang en zenuwachtig, maar aan de telefoon had ik al snel het gevoel begrepen te worden.

Ik deed mijn verhaal en kon vrij snel terecht voor een intake gesprek en het advies was kliniek Zuid Afrika. Ruim een week later zat ik in het vliegtuig. Ik heb 9 weken in de kliniek gezeten wat echt niet makkelijk was. Gelukkig zaten er mensen zoals ik die me begrepen en kon ik praten over ‘mijn geheimen”. Ik leerde dat verslaving een ziekte is en dat er goed mee te leven valt dankzij het 12-Stappen Programma. Het is geen moeilijk programma, het vergt eerlijkheid, overgave, luisteren en aan jezelf werken, dag voor dag. Ik hoef het niet meer alleen te doen, ik kan mensen bellen en werken aan mijn stappen met iemand die er ervaring mee heeft. Het is voor mij een levenswijze geworden, wat de kwaliteit van mijn leven enorm heeft verbeterd. Wie had gedacht dat ik nuchter met mijn angsten, onzekerheid en de realiteit kan omgaan?

Ik kan het niet alleen dat blijkt ook wel uit mijn verleden, maar het hoeft ook niet meer dankzij Spoor6 en het 12-Stappen Programma.