“Voor mijn aanmelding bij Spoor6 ging mijn leven in alle opzichten bergafwaarts. Prive en zakelijk begon mijn leven zich te onwrichten. Al sinds een lange tijd ging dit zo en ik dacht wel ergens dat dit met mijn gebruik van verdovende middelen te maken had, dus nam ik mezelf voor hier van af te zien. Nou afzien was het zeker. Keer op keer stop-pogingen ondernemen zonder uiteindelijk resultaat deden mij steeds meer beseffen dat ik toch een serieus probleem had. Tuurlijk hoorde ik van mensen, dat ze professionele hulp hadden gezocht bij hun probleem, maar dat was toch niet voor mij! Ik kon het alleen wel ……. dacht ik.

Mijn ervaring met Spoor6 is fantastisch. Tot de eerste dag van opname stond ik vrij sceptisch tegenover het feit of het mij zou helpen. Ik had immers al zovaak pogingen ondernomen clean te blijven en wat konden ze daar in godsnaam in twee weken met me doen, om me te bekeren van het drugs gebruiken. Ik moest het uiteindelijk toch ZELF doen en mezelf vetrouwde ik allang niet meer. Maar bij Spoor6 heb ik ontzettend veel geleerd over de achterliggende gedachte van mijn verslaving, ik heb heel veel inzichten gekregen in het hoe en waarom. Ook dat ik het vanaf nu niet meer alleen hoef te doen en hoe ik mezelf een beter mens maak, waardoor ik van mezelf kan gaan houden en daardoor minder tot geen behoefte meer heb tot verdoving. En ik heb geleerd hoe ik trek-momenten herken en hoe ik daar mee om moet gaan. Natuurlijk was er ook nog de nabehandeling, die voornamelijk uit 1 op 1 counceling-sessies bestond, waar nog meer van mijn persoonlijke onderliggende problematiek naar boven kwam. Al met al heeft dit alles mij verschrikkelijk geholpen.

Op het ogenblik gaat het heel goed met me. Ik ben in principe nu uitbehandeld, maar ik zit er zeker over te denken om nog door te gaan met verdere sessies bij Spoor6. Niet dat ik me niet sterk voel, integendeel, maar er is nog zoveel te winnen. Ik heb nu natuurlijk ook nog de meetings, elke avond als ik wil en kan (ik doe er 3 a 4 per week ongeveer), en ik heb een sponsor, iemand met wie ik aan het 12-stappen-programma werk en die ik altijd kan bellen om m’n gevoel mee te delen) en ik heb bepaalde literatuur die ik kan lezen (wat ik meer zou moeten doen, maar ik ben niet zo’n boeken-lezer) en dit alles werkt ook heel therapeutisch. Nee, vandaag de dag gaat het echt prima met me. Ik voel me sterk, het contact met m’n gezin is weer helemaal hersteld en ik heb weer zin in m’n werk! Ik ben trots op mezelf! En ik ben nog steeds clean, voor het eerst in ruim 25 jaar, zonder daarvoor een gevecht te hoeven leveren!!”

Serge.