Dit overweldigende verlangen staat aan de basis van de meeste vormen van sexuele verslaving.
Masturbatie is, gewoon wat het is, een zelfzuchtige daad. Omdat je sex met jezelf hebt is er geen noodzaak om iemand anders te plezieren.
Zolang het een gezonde lust is die je niet belemmerd in je dagelijks leven is er niets aan de hand en moet je gewoonweg van jezelf kunnen genieten wanneer jij dat wilt.

Als het wel een belemmering wordt

Oppervlakkig gezien lijkt masturbatie misschien wel onschuldig.Maar masturbatie is veel meer dan alleen onschuldig. Omdat wij ’mensen’ zijn die uit drie delen bestaan – lichaam, ziel en geest – beïnvloedt masturbatie ons dus lichamelijk, emotioneel en geestelijk.

je wend aan de sensaties van het masturberen, soms zelfs tot het punt waarop ” de normale” sexuele activiteiten buiten deze gedachtens niet meer bevredigend voor jezelf zullen zijn. Je wilt steeds meer en meer. Dit zal ook geen goed doen voor een eventuele partner.

Hoe weet ik of ik verslaafd ben?

De makkelijkste manier om te ontdekken of je verslaafd ben is onthouding, dus tijdelijk stoppen met mastruberen. Het beste is dan ook om gelijk alle vormen van sex gedurende een korte periode niet toe te laten.

Als de onthouding je niet goed afgaat is het misschien verstandig om wat hulp te zoeken of steun van andere, in je eentje is dit heel moeilijk en bijna onmogelijk. Het blijft een emotioneel en geestelijk proces. Een vorm van therapie zou een mogelijkheid kunnen zijn.

Het is goed om aan je gevoel toe te geven en in te zien hoe jij er het beste staat, en wat jou het beste lijkt voor jezelf.