Steeds meer jongvolwassenen verslaafd

 

Uit onderzoek is gebleken dat verslaving allang niet meer een probleem is wat voornamelijk bij volwassen voorkomt. Steeds meer jongvolwassen (18-24 jaar) kampen vandaag ten dag met verslavingsproblemen. Dit probleem komt in allerlei varianten voor. Of het nu drugs, alcohol of gokken is, de verslaafden worden steeds jonger.

verslavingen

Uit het onderzoek bleek ook dat hun nóg minder met het probleem om kunnen gaan. Eigenlijk altijd heeft het werk, de sociale contacten of de studie er onder te lijden. Omdat er toch een andere behandeling nodig is bij jongvolwassenen is Tweedelijns GGZ-instelling Ready For Change een week geleden gestart met een nieuw Jongvolwassenen Programma in de kliniek in Den Haag. Hier proberen ze de jongeren weer op het juiste pad te brengen.

Eerder verslaafd dan volwassenen

Jongvolwassenen zijn een risicovollere groep als gewoon volwassenen. Zij worden veel eerder verslaafd aan bepaalde middelen. Dit komt omdat deze groep psychisch nog in een kwetsbare levensfase zitten. Hierdoor is het makkelijk om afhankelijk te raken aan bepaalde middelen dan gewone volwassenen. Natuurlijk helpen bepaalde vriendschappen hier niet aan mee. Ze blijven vaak omgaan met diegenen die het “zogenaamd” voor de “lol” gebruiken. Ze willen niet onder doen voor hun vrienden en blijven hierdoor makkelijker in dat wereldje zitten. Hierdoor hebben ze ook veel sneller professionele hulp nodig om van hun verslaving af te komen. Ready For Change is een Nederlandse versie van het Teen Matrix programma. Een intensieve dagbehandeling voor minimaal 20 dagen. Samen met leeftijdsgenoten kunnen ze van deze verslaving afkicken.

Geschreven door Sharon op 1 juli 2011.

Bron: www.whoopsiedaily.nl

Recent Posts