Steeds meer mensen verslaafd aan iPhone

iPhone-verslaving komt steeds vaker voor. Mensen zijn inmiddels zo afhankelijk van hun telefoon, dat psychologen zich er serieus zorgen om maken. Sommigen zijn zo druk met hun telefoon, dat ze de wereld of mensen om hen heen niet meer opmerken.

Telefoonverslaving onder tieners 

Scholiere Michelle Hackman won de Intel Science Talent Search met een onderzoek naar telefoonverslaving onder tieners. Ze ontdekte dat tieners die werden gescheiden van hun smartphone te weinig impulsen kregen. De tieners waren niet in staat zichzelf te vermaken en hun hartslag daalde.

Smartphonegedrag onder volwassenen

Met volwassenen gaat het al niet veel beter. Overdag doen we van alles en nog wat met de telefoon, van bankieren tot e-mail checken. Twee derde van de smartphonebezitters heeft hun telefoon ’s nachts naast het hoofdkussen liggen. Sms’end achter het stuur zitten is al lang niets nieuws meer.

Prijzige verslaving

Net zoals alle verslavingen, is een smartphoneverslaving duur. Mensen zijn bereid flink te betalen om altijd en overal online te zijn, soms zelfs meer dan ze zich eigenlijk kunnen veroorloven. In Amerika is het inmiddels zo ver dat telefoonrekeningen gemiddeld hoger zijn dan elektriciteitsrekeningen. Ook hebben sommige mensen last van nomofobie, een aandoening waardoor je het niet kan verdragen als je geen contact hebt met je mobieltje. Zou jij nog zonder je iPhone kunnen?

Dit artikel is geschreven op 27 juli 2011 door Bart Smakman. 

 

Bron: www.icreatemagazine.nl

Recent Posts