Meteen naar de inhoud

Het team waar we trots op zijn

Jop: “Ik sta niet boven de cliënt, maar naast de cliënt”

Ik sta niet boven de cliënt, maar naast de cliënt. Ik sta niet boven de cliënt, maar naast de cliënt. Ik zie het als een samenwerkingsverband waarbij ik de juiste tools mag aanreiken en hulp biedt waar nodig.

Danice “Een telefoongesprek van 5 minuten kan al een verschil maken voor iemand, soms alleen al door een luisterend oor te bieden. Dit maakt elke dag voor mij echt speciaal”

Wat mij aanspreekt van dit vak is het verschil dat je elke dag maakt voor cliënten. Ik spreekt dagelijks niet alleen veel cliënten, maar ook hun naasten, verwijzers en andere zorgprofessionals, en ook mensen die nog nooit eerder verslavingsbehandeling hebben gehad en op zoek zijn naar hulp. Zelfs in een telefoongesprek van 5 minuten kun je al een verschil maken voor zo iemand, soms alleen al door een luisterend oor te bieden. Dit maakt elke dag voor mij echt speciaal.

Charlotte: “Keuzes die mensen met een verslaving maken worden niet alleen bepaald door henzelf, maar eveneens door hun omstandigheden”

Cliënten zijn niet de ultieme oorzaak van hun eigen handelen. Ik vind het belangrijk om hier vanaf het eerste contactmoment bewust van te zijn en de complexiteit van de problematiek goed in kaart te brengen.

Frans: “Ik geniet ervan om mensen met een verslaving te ontmoeten en hoop te geven dat herstel mogelijk is”

Ik vind het prachtig om te zien wanneer mensen de moed hebben om hulp te vragen en zich kwetsbaar te tonen door eerlijk te vertellen wat er in hun leven speelt. Het wordt alleen maar nog mooier wanneer iemand door dat te doen weer ontdekken kan hoeveel hij of zij van waarde is en te bieden heeft.

Hester: “Het mooiste aan mijn werk, vind ik het helpen van mensen en hun naasten”

Hester, Psycholoog & Manager Intakecentrum Spoor6 Hoe ben je in de verslavingszorg terecht gekomen? ,,Ik heb psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht en ben tien jaar geleden per toeval in de verslavingszorg gerold. Ik ben in de verslavingszorg ooit begonnen als casemanager. Door mijn ervaring ben ik erachter gekomen dat ik taken zoals intakegesprekken,… Lees verder »Hester: “Het mooiste aan mijn werk, vind ik het helpen van mensen en hun naasten”

David, psycholoog

“Lees binnenkort meer over mij!”

Theo, psychiater

“Lees binnenkort meer over mij!”

Anne, GZ-psycholoog – manager behandelzaken

“Lees binnenkort meer over mij!”

Denise, manager financiën

“Lees binnenkort meer over mij!”

Debora: “De puzzel naar herstel zit bij iedereen anders in elkaar”

Wat ik interessant en mooi vind is om te kijken naar de mens achter de verslaving en erachter te komen hoe de aanleiding van middelengebruik/terugval gepareerd kan worden.

Dana: “De persoonlijke insteek van onze organisatie maakt ons uniek”

Dana, Casemanager & Psycholoog, Spoor6 Hoe ben je in de verslavingszorg terechtgekomen? “Ik keek vroeger al veel programma’s waar verslavingszorg in voor kwam en vond dat altijd al interessant. Hierdoor is mijn interesse gewekt en tijdens mijn stage kwam ik erachter dat ik graag door wilde groeien binnen dit vakgebied.” Waarom heb je voor Spoor6… Lees verder »Dana: “De persoonlijke insteek van onze organisatie maakt ons uniek”

+31 (0)35 697 54 00

X