Wat zijn de kosten voor een behandeling in Zuid-Afrika?

Wanneer u het advies krijgt een klinische behandeling te ondergaan in Bloemendal, Zuid-Afrika, betaalt u de kosten van het retourvliegticket van Amsterdam naar Kaapstad (afhankelijk van het seizoen) ca. € 1.400,- en € 600,- voor kost en inwoning.

Moet ik goed engels kunnen?

Voor behandeling in Zuid-Afrika is basisbeheersing van de Engelse taal een vereiste.

Hoe lang duurt een opname in Zuid-Afrika?

De behandeling in Zuid- Afrika duurt 9 weken.

Regelt Spoor6 het ticket?

Wanneer bekend is dat u kunt vliegen naar Zuid- Afrika zal Spoor6 een e-ticket voor u regelen.

Wat houdt een detox in?

Een detox is uw lichaam op een veilige manier ontgiften van een middel.

Hoe lang duurt een detox?

De verslavingsarts van Spoor6 zal u adviseren hoe lang de detox duurt. Er wordt gekozen voor een klinische of ambulante detox.

Wat is het verschil tussen een klinische en ambulante detox?

Bij een klinische detox wordt u voorafgaand aan de behandeling van Spoor6 een korte periode elders opgenomen. Wij dienen deze klinische detox voor u aan te vragen. Bij een ambulante detox zal de verslavingsarts van Spoor6 u begeleiden in onze vestiging in Bussum.

Wordt familie bij de behandeling betrokken?

Om enerzijds inzicht te verschaffen in en begrip te kweken voor de ziekte verslaving en anderzijds te inventariseren of therapeutische ondersteuning noodzakelijk is, nodigen wij de naaste(n) in een vroeg stadium uit voor een gesprek. Ouders, partner of één familielid worden expliciet uitgenodigd bij de intake aanwezig te zijn.

Hoe onderscheidt Spoor6 zich van andere klinieken?

Spoor6 biedt hulp bij verslaving aan mensen die zich niet thuis voelen in de reguliere verslavingszorg en behoefte hebben aan begeleiding op maat. De counselors van Spoor6 beschikken niet alleen over een relevante opleiding en ruime ervaring, maar hebben daarnaast zelf een verslavingsprobleem overwonnen of met verslavingsproblematiek in hun directe omgeving geleefd. Hierdoor weten zij als geen ander wat er nodig is voor herstel van verslaving. Daarnaast zorgt de eigen ervaring met verslaving ervoor dat het team van Spoor6 zich zeer betrokken voelt bij de situatie van de patiënt. Ons team vindt het belangrijk dat u zich gerespecteerd weet en dat u zich bij ons op uw gemak voelt.

Heeft Spoor6 ook klinische opname in Nederland?

Daar waar intensieve zorg noodzakelijk is kunnen wij doorverwijzen voor een 9-weekse behandeling naar een instelling in Zuid- Afrika waar wij mee samenwerken. In Nederland biedt Spoor6 hulp in de vorm van een intensieve 10- of 20-daagse dagbehandeling in Bussum.

Hoe lang is de wachttijd voor behandeling?

De actuele wachttijden staan vermeld op onze website. U kunt bij ons snel terecht. Een intakegesprek kunnen we meestal binnen 3 dagen plannen. Houdt u er rekening mee dat, indien noodzakelijk, voorafgaand aan zowel de dagbehandeling als aan kliniekopname een detoxperiode geïndiceerd kan worden. Indien u een klinische detox nodig heeft, kan dit inhouden dat u minstens 7 dagen in een detoxfaciliteit in Nederland verblijft alvorens wij met de behandeling kunnen starten. Aan de verschillende detoxfaciliteiten kunnen wachttijden verbonden zijn.
Spoor6 beschikt over een eigen detoxfaciliteit. Patiënten, die hiervoor in aanmerking komen, kunnen ambulant detoxificeren onder begeleiding van een verslavingsarts. Aan de ambulante detox zijn geen wachttijden verbonden.