Ben ik drugs verslaafd?

Drugs zijn stoffen die bij gebruik een directe werking op de hersenen hebben, waardoor uw lichaam anders functioneert. Het maakt niet uit hoe u de drugs inneemt; uiteindelijk bereiken de meeste drugs via de bloedsomloop de hersenen en veroorzaken tijdelijk een prettig gevoel.

Zonder uitzondering hebben drugs schadelijke gevolgen op psychisch, lichamelijk en sociaal gebied. Er zijn mensen die zwaar in de problemen komen door hun gebruik.

Vaak heeft men geen realistisch zicht op het eigen gebruik. U denkt misschien uw gebruik in de hand hebben terwijl dit niet het geval is.

Of u verslaafd bent, hangt niet alleen af van de eigenschappen van de drug zelf, maar ook van uw persoonlijkheid (probeert u bepaalde gevoelens te onderdrukken of kunt u bepaalde problemen niet aan?).

Kenmerkend voor een drugsverslaving is dat vrijwel het hele leven door het gebruik wordt beheerst.

Addiction isn’t about substance. You aren’t addicted to the substance, you are addicted to the alteration of mood that the substance brings – Susan Cheever

Hoe herken je een drugsverslaving?

Verslaving wordt gekenmerkt door tolerantie, met andere woorden, u heeft steeds meer nodig om hetzelfde effect te bereiken.

Het lichaam raakt zo gewend aan drugs dat het niet meer zonder kan. Bij een poging tot stoppen, krijgt u dan ook last van ontwenningsverschijnselen, die u steeds weer probeert op te heffen door opnieuw te gebruiken.

Stoppen lijkt onmogelijk.

Hulp nodig bij uw drugsverslaving?

Het duurt vaak lang voordat men zich realiseert het probleem niet zelf op te kunnen lossen. Wanneer u uiteindelijk beseft dat u het niet alleen kunt, staan wij voor u klaar om de helpende hand te bieden.

Spoor6 biedt unieke begeleiding op maat bij afhankelijkheidsproblematiek in een warme, sfeervolle omgeving met verschillende behandelmogelijkheden.

Meest gebruikte drugs in Nederland: Alcohol, Nicotine, Cannabis (wiet, hasj), Extacy (XTC, werkzame stof: MDMA), Cocaïne, Speed, Truffels, 4FMP, Ketamine, Lachgas.

Uit privacy overwegingen en door onze centrale ligging, komen onze patiënten niet alleen uit ‘het Gooi en Eemland’, maar uit het heel Nederland, inclusief grote steden als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

Spoor6 helpt

onze unieke benadering zorgt ervoor dat het gevoel niet meer te ‘mogen’,
verandert in een gevoel ‘niet meer te hoeven’