Ben ik gok verslaafd?

Wie gokverslaafd is, kan geen weerstand bieden aan de drang om te gokken. Mensen met een gokverslaving houden hun gedrag vaak verborgen om problemen met de omgeving te voorkomen. Gokverslaving komt het meest bij mannen voor.

Globaal gezien verloopt de gokverslaving in drie fasen:

  1. De winnende fase: het gokken gebeurt nog met plezier. Winst wordt echter niet als toeval gezien, maar als een prestatie. Verlies is domme pech en kan verholpen worden.
  2. De verliezende fase: het gedrag is erop gericht om het verlies terug te winnen. Werk of gezin worden in toenemende mate verwaarloosd en er ontstaan meestal schulden. Plezier staat niet meer op de voorgrond.
  3. De wanhoopfase: de gokker is volledig in beslag genomen, raakt sociaal geïsoleerd en kan crimineel gedrag gaan vertonen om aan geld voor zijn verslaving te komen.
Gambling can be just as addictive as drugs and alcohol. Teens and their parents need to know that thery’re not just gambling with money, they’re gambling with their lives – Jennifer McCausland

Wat is een gokverslaving?

Gokverslaving is een zgn. proces- of gewoonteverslaving. Ondanks het feit dat u geen verslavende substanties gebruikt, lijkt uw gedrag sterk op dat van bijvoorbeeld een drugs- of alcoholverslaafde.

De verslaving heeft fysieke en psychische aspecten: u moet regelmatig gokken en regelmatig de frequentie of inzet verhogen om het gewenste effect te bereiken.

Als u stopt krijgt u ontwenningsverschijnselen. U bent zich vaak pas bewust van uw situatie als de problemen met de omgeving te groot worden.

Hulp nodig bij uw gokverslaving?

Het duurt vaak lang voordat men zich realiseert het probleem niet zelf op te kunnen lossen. Wanneer u uiteindelijk beseft dat u het niet alleen kunt, staan wij voor u klaar om de helpende hand te bieden.

Spoor6 biedt unieke begeleiding op maat bij afhankelijkheidsproblematiek in een warme, sfeervolle omgeving met verschillende behandelmogelijkheden met deskundigen op het gebied van zgn. procesverslavingen.

Uit privacy overwegingen en door onze centrale ligging, komen onze patiënten niet alleen uit ‘het Gooi en Eemland’, maar uit het heel Nederland, inclusief grote steden als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

Spoor6 helpt

onze unieke benadering zorgt ervoor dat het gevoel niet meer te ‘mogen’,
verandert in een gevoel ‘niet meer te hoeven’