Ben ik seks verslaafd?

Seksverslaafden hebben een dwangmatige behoefte aan seks. Er is sprake van een obsessief-dwangmatig patroon, waarin seksuele activiteiten in toenemende mate overheersen. De obsessie voor het hebben van seks wordt zo groot dat deze destructief is voor het gezinsleven, werk en het zelfrespect. Als seksverslaving niet wordt behandeld, wordt deze altijd erger.

De seksverslaafde verliest (het contact met) de partner, familie en vrienden doordat deze volledig in beslag wordt genomen door de drang naar seksuele activiteiten. Als u er niet aan toegeeft, kost de strijd veel tijd. Op emotioneel vlak is er grote nood vanwege de enorme schaamte- en schuldgevoelens, ook omdat uw gedrag vaak botst met de eigen normen en waarden.

Er treedt een steeds grotere ongevoeligheid op, zowel lichamelijk als emotioneel. Gevoelens van onvrede worden niet meer opgemerkt maar leiden direct tot hunkering naar seksuele activiteiten, u bent niet in staat tot intimiteit, valt ten prooi aan een gevoel van leegte en eenzaamheid en voelt zich alleen niet op uw gemak.

Ernstige juridische problemen kunnen ontstaan door bijvoorbeeld uw gedragingen op internet. Ook de studie- of arbeidsloopbaan kan ernstige schade oplopen. Financieel kan de ziekte grote gevolgen hebben doordat men vaak kapitalen uitgeeft aan het prostitutiebezoek, pornografisch materiaal, sekslijnen en/of internet.

Hoe groot de hindernis ook is, samen kunnen we deze overkomen

Hoe is een seksverslaving te herkennen?

Kenmerken van een seksverslaving zijn o.a.
  • Onbeheersbaar seksueel gedrag, dat ernstige gevolgen voor het dagelijks leven heeft.
  • Het is onmogelijk te stoppen ondanks de ernstige gevolgen.
  • U geeft zich over aan risicovolle situaties (gevaarlijke activiteiten, gevaarlijke plekken, risico betrapt te worden) en onderneemt continue pogingen het seksuele gedrag te beperken of te stoppen.
  • Uw gedrag functioneert als drug, als overlevingsmiddel, als pijnstiller.
  • Seks is noodzakelijk om te kunnen functioneren, uw gedragingen zijn progressief (meer, vaker, extremer) en de gevolgen zijn steeds ernstiger.
  • Sterk wisselende gemoedstoestanden (diepe depressie, roes- en katergevoel), tijdsverlies en belangrijke taken/verantwoordelijkheden (gezin, werk, vrienden) worden als gevolg van het seksuele gedrag verwaarloosd.

Zet uw leven weer op de rails, met de hulp van Spoor6

seksverslaving therapie spoor6

Hulp nodig bij uw seksverslaving?

Het duurt vaak lang voordat men zich realiseert het probleem niet zelf op te kunnen lossen. Wanneer u uiteindelijk beseft dat u het niet alleen kunt, staan wij voor u klaar om de helpende hand te bieden.

Afkickkliniek Spoor6 biedt unieke begeleiding op maat bij afhankelijkheidsproblematiek in een warme, sfeervolle omgeving met verschillende behandelmogelijkheden en deskundigen op het gebied van middelengerelateerde seksverslaving.

Uit privacy overwegingen en door onze centrale ligging, komen onze cliënten niet alleen uit heel ‘het Gooi en Eemland’, maar uit het heel Nederland, inclusief grote steden als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Zwolle en Groningen.

In 12 stappen naar herstel

Goede behandelaars

Intensieve begeleiding

Geen wachttijden

Spoor6 helpt

Wilt u met ons in contact komen, of heeft u een vraag?
Via de onderstaande manieren kunt u ons bereiken

24/7 telefonisch bereikbaar:

+31 (0)35 697 54 00

E-mailadres:

info@spoor6.nl

Kom bij ons langs:

Lindelaan 6, 1405 AJ Bussum

24/7 telefonisch bereikbaar:

+31 (0)35 697 54 00

E-mailadres:

info@spoor6.nl

Kom bij ons langs:

Lindelaan 6, 1405 AJ Bussum

Contact opnemen
Contact opnemen Spoor6
035 697 54 00
Contact opnemen Spoor6

    Contact opnemen Spoor6