De verslavingszorg in Nederland kent vaak lange wachttijden, maar bij Spoor6 in Bussum kunt u vrijwel meteen terecht. Wij bieden verslavingszorg in een sfeervolle omgeving met verschillende behandelmogelijkheden, variërend van individuele counseling tot een volledige dagbehandeling in groepen in Nederland, of opname in onze exclusieve verslavingskliniek ‘Bloemendal’ in Stellenbosch, Zuid-Afrika.

Spoor6 is een erkende instelling voor verslavingszorg binnen de GGZ (Geestelijke GezondheidsZorg). Bij ons komen mensen die een probleem ervaren met of verslaafd zijn aan alcohol, drugs, gokken, seks, medicijnen of games. Onze cliënten zijn bereid tijd en energie te investeren in herstel en hebben behoefte aan een omgeving waarin discreet, persoonlijk en intensief met hen gewerkt wordt. Spoor6 is een GGZ geaccrediteerde verslavingskliniek. De zorg die wij leveren wordt dus vergoed door uw ziektekostenverzekering.

Doel van de verslavingszorg

Het primaire doel van onze verslavingszorg is volledige abstinentie van stemmingsveranderende middelen en verbetering van de kwaliteit van leven. Dit primaire doel wordt bereikt door het toepassen van de principes van het 12-stappen programma, zoals het regelmatig samenkomen met andere herstellende verslaafden (AA/NA-meetings) en het veranderen van de levensstijl. Het uiteindelijke doel is een fundamentele verandering in denken, voelen en handelen.

Leidraad voor de verslavingszorg van Spoor6 zijn de uitgangspunten van het Minnesota Model, een behandelmodel gebaseerd op het gedachtengoed van de AA (Anonnieme Alcoholisten), aangevuld met diverse gedragsgerichte, inzichtgevende en lichaamsgerichte therapieën.

Zoekt u verslavingszorg in Nederland?

Wij bieden verslavingszorg op niveau in Nederland, met de mogelijkheid van een opname in onze exclusieve verslavingskliniek in Zuid-Afrika. Bij ons worden de psychische, sociale en lichamelijke problemen van alle soorten verslaving behandeld.

Spoor6 levert 2e-lijns medisch-specialistische geestelijke gezondheidszorg. Voor deze zorg is iedere inwoner van Nederland verzekerd vanuit de verplichte basisverzekering. Onze verslavingszorg wordt dus vergoed door uw zorgverzekering.

U kunt ongezien en gratis parkeren achter het gebouw.

Wilt u meer weten? Bel ons op 035 760 70 02 of laat u door ons bellen.