Videogame verslaving zorgt voor veel scheidingen

Uit een onderzoek, uitgevoerd door Divorce Online, blijkt dat 15 procent van de scheidingen die bij het bedrijf worden aangevraagd, veroorzaakt worden door gameverslaving.

Ongeveer 15% van de scheidingen bevatten gameverslaving

De werkwijze van het bedrijf was als volgt: Divorce Online heeft 2941 scheidingen behandeld. Daarvan zijn er 1176 scheidingen aangevraagd op basis van onredelijk gedrag. Van de 1176 zijn er vervolgens willekeurig 200 uitgekozen. 30 daarvan bevatten het woord ‘videogame’.

Redenen voor scheiding

Mark Keenan, managing director van Divorce Online, heeft tegenover Eurogamer.net echter aangegeven dat er ten minste drie of vier redenen moeten zijn om een scheiding door de rechtbank te laten erkennen. Bij 30 van de 200 petities werd videogame verslaving als de primaire reden genoemd. Andere veelgenoemde oorzaken zijn een gebrek aan liefde en affectie, slechte omgang met schulden, alcohol en drugs problemen en een gebrek aan gezamenlijke interesses. Ook de recessie heeft volgens Divorce Online een negatief effect op het huwelijk.

Wat denken jullie: moeten getrouwde gamers acuut stoppen met gamen om hun huwelijk te redden, of valt het in de praktijk wel mee?

Dit artikel is afkomstig van xgn.nl.

Recent Posts