VNN was in Den Haag

Aan de protestmanifestatie die GGZ Nederland organiseerde, deden vele hulpverleners en clienten van VNN mee. Met vier bussen vol reisde VNN af naar Den Haag voor de manifestatie op het Malieveld. In totaal waren daar 10.000 mensen uit de GGZ aanwezig.

Psychische- of verslavingsproblematiek

Verschillende cliënten waren bereid om hun verhaal te doen op het podium van het manifestatieterrein. Indringende verhalen die onderstreepten hoe zeer clienten met psychische- of verslavingsproblematiek getroffen worden als de bezuinigingsmaatregelen door worden gezet. Woordvoerders van nagenoeg alle politieke partijen verschenen ook op het podium. Onder andere Job Cohen (Tweede Kamerlid, PvdA) gaf aan dat er alternatieve bezuinigingsmaatregelen mogelijk zijn, die ook kosten kunnen besparen.

Zie de compilatie van filmbeelden van de manifestatie in Den Haag.

Vooraf aan de manifestatie stuurde VNN alle Tweede Kamerleden op naam een brief waarin VNN aangaf zich grote zorgen te maken, dat de GGZ bezuinigingen cliënten zo zwaar treffen. Bijgesloten bij de brief zaten korte verhalen van cliënten van VNN. Naast de persoonlijke brieven, begon VNN ook een twitteroffensief met leden van de Tweede Kamer. Donderdag 30 juni is er een debat in de Tweede Kamer.

Naar de wethouders van de centrumgemeenten is een andere brief gestuurd. Deze gaat met name over wat de effecten van de bezuinigingen zijn op de WMO. In een uitzending van RTV Noord heeft Rob Jaspers, voorzitter van de Raad van Bestuur, en Bouke, voorzitter Clientenraad uiteengezet waarom een protestactie tegen de voorgestelde bezuinigingsmaatregelen nodig is. Zie hiervoor het nieuwsitem. In het Dagblad van het Noorden plaatste VNN een advertentie.

Bericht VNN

Recent Posts