Meteen naar de inhoud

Afkickkliniek regio Amsterdam

Spoor6 biedt hulp met afkicken en verslavingszorg voor mensen in de regio Amsterdam. Bij Spoor6 komen cliënten die problemen hebben met verschillende verslavingen. Wij hanteren geen wachttijden en bieden direct hulp.

Spoor6 biedt hulp met afkicken en verslavingszorg voor mensen in de regio Amsterdam. Onze afkickkliniek bevindt zich in Bussum, op slechts een halfuur rijden vanuit Amsterdam. Bij Spoor6 komen cliënten die problemen hebben met verschillende verslavingen. Wij hanteren geen wachttijden en bieden direct hulp.

Spoor6 biedt hulp voor iedereen die verslaafd is aan alcoholdrugsgokkengamenseks of medicijnen in de regio Amersfoort. Onze afkickkliniek bevindt zich in Bussum op een halfuurtje rijden vanuit Amersfoort.

Afkickkliniek Spoor6 in Bussum

Hoe ziet een afkicktraject eruit?

Wat is een afkickkliniek?

Een afkickkliniek is een specialistische GGZ instelling, gericht op de genezing van diverse verslavingen. Een andere naam voor afkickkliniek is verslavingskliniek. Spoor6 biedt verslavingszorg aan, waarbij u ondersteund wordt tijdens het afkicken van uw verslaving. Een voordeel aan afkicken bij afkickkliniek Spoor6 is dat de (meeste) kosten vergoed worden vanuit de ziektekostenverzekering.

Het behandeltraject

De behandeling bij Spoor6 start met een intakegesprek, nadat u contact met ons heeft opgenomen. In dit gesprek worden uw problemen in kaart gebracht. Samen met de behandelaar kijkt u naar alle mogelijke oplossingen die wij kunnen bieden. Vervolgens is een (mogelijk) onderdeel van de behandeling een detoxperiode. Deze detox vindt plaats op onze locatie in Bussum, onder leiding van een verslavingsarts. In het intakegesprek is vastgesteld of u deelneemt aan een ambulante dagbegeleiding in Bussum, of aan de 6-weekse verslavingsbehandeling in Zuid-Afrika. Na afloop van deze behandeling wordt er (verplichte) nazorg geboden. Dit is een belangrijk onderdeel van de behandeling, u wilt immers niet terugvallen in uw verslaving.

Hoe groot de hindernis ook is, samen met ons staat u sterker

Waarom kiezen voor Spoor6?

Er zijn genoeg redenen waarom u Spoor6 zou moeten kiezen voor het afkicken van uw verslaving. Wij gaan discreet en op een persoonlijke manier om met onze patiënten. Daarnaast proberen we familie en naasten zoveel mogelijk te betrekken bij de behandeling.

Geen wachttijden

Wij zijn 24/7 bereikbaar en bij spoed kunt u direct deelnemen aan de behandeling. Zo kunt u meteen van start gaan. Lees alles over onze actuele wachttijden.

Vergoed vanuit uw basisverzekering

De behandelingen worden door uw zorgverzekeraar vergoed. Dit is met uitzondering van het wettelijk verplicht eigen risico (€ 350) wanneer deze nog niet is aangesproken.

Biedt dagbehandelingen & behandelingen met verblijf aan

Na het intakegesprek krijgt u advies over welke vorm van behandeling het beste bij u past. Naast een intensieve 10-daagse dagbehandeling, kunt u ook in aanmerking komen voor een 6-weekse klinische behandeling in Zuid-Afrika.

Voor 75 % succesvol in het herstel

Voor 75 % van onze patiënten is de behandeling succesvol geweest. Het resterende percentage heeft hun leven wel verbeterd door beperkt te gebruiken, of is helaas teruggevallen.

Kosten afkickkliniek

De kosten van een verslavingsbehandeling in een verslavingskliniek wordt door de zorgverzekeraars vergoed vanuit de basisverzekering. Met uitzondering van het wettelijk verplicht eigen risico (2021: € 385) wanneer dit bij u nog niet is aangesproken.

Daarnaast betaalt u zelf een bijdrage ten behoeve van niet zorg gerelateerde activiteiten.

Wij maken u erop attent dat er een eigen risico vanuit de basisverzekering van minimaal €385 geldt. Indien het bedrag van dit eigen risico in uitzonderlijke gevallen door de verzekeraar wordt ingehouden op de uit te betalen vergoeding aan Spoor6, ontvangt u hiervoor een factuur.

Voor de ambulante dagbehandeling en de 6-weekse klinische behandeling in Zuid Afrika geldt een bijdrage ten behoeve van niet zorg gerelateerde activiteiten.

Voor de 10-daagse behandeling in afkickkliniek Spoor6 brengen wij € 350,- in rekening voor diverse kosten zoals administratie, reservering, koffie, thee, lunch, tussendoortjes, diverse werkmaterialen, alsmede administratieve onderdelen en programmaonderdelen die niet door de zorgverzekeraar worden vergoed.

De bijdrage ten behoeve van niet zorg gerelateerde activiteiten voor een verblijf in de kliniek in Zuid Afrika bedraagt € 1500 incl. het ticket.

Particuliere Zorg (Private Care)

Naast dat wij zorg leveren die vergoed wordt door de zorgverzekeraar bieden wij ook particulier betaalde trajecten aan die niet vergoed worden door de zorgverzekeraar dan ontvangt u wekelijks zelf een factuur, zoals van te voren met u wordt besproken.

Binnen 30 minuten vanuit Amsterdam bij ons op de stoep

Afkickkliniek Spoor6 bevindt zich op een halfuur rijden vanuit Amsterdam. Rijd over de A1 en neem vanuit daar de Rijksweg richting Bussum. Onze praktijk bevindt zich, zoals de naam al doet vermoeden, naast het spoor.
Wacht niet langer en neem direct contact met ons op!

X