Alcoholverslaving (alcoholisme) en afkicken van alcohol

Spoor6 behandelt alcoholverslaving. Ons behandeltraject om te stoppen met drinken is gericht op blijvend herstel.

Alcoholisme (je bent verslaafd aan alcohol) ontstaat meestal geleidelijk. Het begint met een drankje voor de gezelligheid, maar er sluipen steeds meer drinkmomenten in. Je realiseert je dat stoppen met drinken moeilijk wordt en op een zeker moment denk je alcohol nodig te hebben om te kunnen functioneren. Spoor6 biedt hulp bij een alcoholverslaving en helpt jou met afkicken van drank.

how_to_reg   Snelle opname

Heb ik een alcoholverslaving?

Een alcoholverslaving ontstaat meestal geleidelijk. Het begint met een drankje voor de gezelligheid, maar er sluipen steeds meer drinkmomenten in. Je realiseert je dat stoppen met drinken moeilijk wordt en op een zeker moment denk je alcohol nodig te hebben om te kunnen functioneren.

De drank leidt uiteindelijk tot plichtsverzuim, verwaarlozing, ruzie en geheugenstoornissen en dat leidt tot problemen met je partner, gezin, familie, vrienden en op het werk. Laat je drankprobleem daarom niet de overhand nemen.

Een drankprobleem of alcoholverslaving het klinkt zo zwaar beladen, daarom hebben wij het liever over alcoholafhankelijkheid. Het betekent dat alles in je denken en doen om alcohol draait. Je ontkent overmatig drankgebruik en probeert het waarschijnlijk zelfs geheim te houden. Er komt een punt waarop je in een sociaal isolement terecht komt, doordat jij je vooral richt op mensen die overmatig drinken en situaties waarin gedronken kan worden.

Wil je geholpen worden bij jouw drankprobleem? Spoor6 helpt je om van je alcoholverslaving af te komen.

Lees ook: hoe weet ik of ik alcohol verslaafd ben?

Wat is alcoholverslaving?

Een alcoholverslaving is het ontwikkelen van tolerantie voor alcohol en het daardoor steeds meer nodig hebben van alcohol om hetzelfde effect te bereiken.

Het lichaam raakt zo gewend aan alcohol dat het niet meer zonder kan, dat is alcohol verslaafd zijn. Er is sprake van een drankprobleem, een alcoholverslaving.

Bij het stoppen met drinken, krijg je dan ook last van ontwenningsverschijnselen, die je steeds weer probeert op te heffen door opnieuw te drinken.

Stoppen lijkt onmogelijk.

De verslaving aan alcohol is schadelijk

Het is soms moeilijk te (h)erkennen wanneer er sprake is van een alcoholverslaving (alcoholisme).

Wanneer spreken we over ‘af en toe een drankje’ te veel, over ‘probleem drinken’, over een drankprobleem of over alcoholisme?

Een alcoholverslaving kan jarenlang ongemerkt blijven. Maar uiteindelijk is de verslaving aan alcohol (of de gevolgen van het drankprobleem) altijd schadelijk.

Schadelijk voor het lichaam, de geest en de omgeving.

Wat is "bingen"? (Zoals bijvoorbeeld binge-drinking)

Onder bingen verstaan wij periodiek extreem veel gebruiken (alcohol of drugs).

Het is een misverstand dat dit geen probleem is omdat je op andere dagen niet gebruikt of drinkt. Op het moment dat je gaat gebruiken of drinken weigert je rempedaal en ga je door tot aan een blackout. Eén is teveel, honderd is te weinig.

Binge-drinken wordt vaak geassocieerd met negatieve gevolgen, zoals een verminderd beoordelingsvermogen, een verhoogd risico op ongevallen en verwondingen, alcoholvergiftiging en gezondheidsproblemen op de lange termijn.

Bingen komt vaak voor en wordt gezien als ernstig probleem waarvoor eveneens behandeling nodig is binnen onze behandelcentra.

Wanneer is er een drankprobleem?

Je drinkt al teveel alcohol als je meer dan 1 a 2 glazen alcohol per dag drinkt en minder dan 2 dagen in de week geen alcohol drinkt. Er is dan nog niet direct sprake van een alcoholverslaving of een drankprobleem.

Wanneer je vaak drinkt om stress of depressieve gevoelens tegen te gaan kan het wel verstandig zijn om preventief hulp te zoeken.

Regelmatig drankgebruik kan een alcoholverslaving worden en dat zal altijd leiden tot problemen en sociale en psychische schade.

Ben jij een alcoholist en wil je afkicken van alcohol? Bel ons; onze behandelingen zijn gericht om te stoppen met drinken.

Alleen afkicken van alcohol lijkt onmogelijk; je hoeft het niet alleen te doen; Spoor6 biedt hulp bij alcoholverslaving.

Stoppen met drinken heeft mij veel voordelen opgeleverd

Ik voel mij fitter en gezonder. Ik slaap ook veel beter nu ik geen alcohol meer drink.

Hoe kom ik van mijn drankprobleem af?

Het duurt vaak lang voordat je durft te erkennen dat je verslaafd bent aan alcohol en dat je het drankprobleem niet zelf kunt oplossen. Wanneer je uiteindelijk beseft dat je het niet alleen kunt, staan wij voor je klaar om de helpende hand te bieden in een veilig omgeving.

Afkickkliniek Spoor6 biedt unieke begeleiding op maat om van jouw alcoholverslaving af te komen. In een warme, sfeervolle omgeving met verschillende behandelmogelijkheden. Gericht op blijvend herstel.

Uit privacy overwegingen en door onze centrale ligging, komen onze cliënten niet alleen uit ‘het Gooi en Eemland’, maar uit het heel Nederland, inclusief grote steden als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

Je wilt van je alcoholverslaving af? Je hoeft het niet alleen te doen, afkickkliniek Spoor6 helpt!

Hulp bij alcoholverslaving: Unieke en persoonlijke begeleiding op maat

Private trajecten, waarbij je zelf jouw behandeltraject financiert, kunnen op een door jou aangegeven locatie plaatsvinden. Onze particuliere tak werkt samen met veel vooraanstaande klinieken ter wereld en een scala aan top-therapeuten. Het is mogelijk om een kosteloze afspraak ter oriëntatie te maken.

Hulp bij verslaving aan alcohol

emoji_people

Je hoeft het niet alleen te doen!

Zet de eerste stap en bel ons. Wij gaan graag met je in gesprek hoe we jou kunnen helpen.

verified

Verslavingszorg specialisten

De behandelaren van Spoor6 weten waar de ziekte verslaving over gaat.

supervisor_account

Intensieve begeleiding

Ons deskundig team staat naast je en luistert echt naar jouw verhaal.

update

Snel starten met de behandeling

Wij staan direct voor je klaar, bel vandaag nog voor een afspraak.

Kennisbank alcoholverslaving