Afkicken in het buitenland? Cliënten kunnen erbij gebaat zijn weg te zijn uit de eigen omgeving en anoniem en in alle rust behandeld te worden. Bij Spoor6 wordt u aan uw verslaving behandeld in een exclusieve afkickkliniek in Zuid-Afrika. De afkickkliniek ligt in één van de moosite gebieden van Stellenbosch en biedt plaats aan 30 patiënten. Bij Spoor6 komen mensen die een probleem ervaren met of verslaafd zijn aan alcohol, drugs, gokken, seks, medicijnen of games.

Wanneer afkicken in Zuid-Afrika?

Of u in aanmerking komt voor een afkickbehandeling in het buitenland wordt bepaald aan de hand van een intake gesprek. Tijdens het intake gesprek vertelt onze specialist u direct of hij een klinische behandeling adviseert en u in aanmerking komt voor een kliniekopname in Zuid-Afrika. Meer informatie? Neem direct contact met ons op door te bellen op 035 – 697 54 00 of contacteer ons via ons contactformulier. Een e-mail naar info@spoor6.nl kan natuurlijk ook.

Afkicken met Spoor6

  • Geen wachtlijsten!

  • Vandaag bellen, morgen intake!

  • Volledig vergoed door zorgverzekeraar

  • 12 Stappen Minnesota Model

  • Nazorg 

Geen wachtlijsten

Bij Spoor6 kennen wij geen wachtlijsten en zeer beperkte wachttijden voor dagbehandelingen en kliniekopnames. Op deze pagina treft u een overzicht van onze actuele wachttijden.

Vandaag bellen, morgen intake

Neem vandaag nog contact met ons op en wij maken direct ruimte voor u! Meer informatie? Neem direct contact met ons op door te bellen op 035 – 697 54 00 of contacteer ons via ons contactformulier. Een e-mail naar info@spoor6.nl kan natuurlijk ook.

Volledig vergoed door zorgverzekeraar

Spoor6 is als toegelaten instelling opgenomen in het register van het Algemene Gegevens Beheer Zorgverleners (AGB). Onze AGB-code is 22-227348. Door deze toelating zijn wij herkenbaar voor alle Nederlandse Zorgverzekeraars als erkende instelling voor Geestelijke Gezondheidszorg.

Het is van belang dat u bij het 1e gesprek een verwijsbrief van uw huisarts meeneemt en dat u een geldig legitimatiebewijs en een geldige zorgpas kunt overleggen.

12 Stappen Minnesota Model

Het Minnesota Model is gebaseerd op het Twaalf Stappenprogramma, een herstelprogramma dat gehanteerd wordt door de AA (Alcoholics Anonymous). Het Twaalf Stappenprogramma is wereldwijd het dominante model voor zelfhulp. Het is ontstaan in Amerika, waar het ruim zeventig jaar geleden ontwikkeld werd door twee alcoholisten. De methodiek wordt inmiddels gebruikt bij veel zelfhulpgroepen die zich richten op andere verslavingen dan de alcoholverslaving, onder andere NA (Narcotics Anonymous).

Ontspanning

We realiseren ons dat u tijdens zo’n intensieve behandeling ook ruimte nodig heeft voor ontspanning, hetgeen geboden wordt in de vorm van excursies en diverse buitenactiviteiten. Alle activiteiten zijn in groepsverband en worden begeleid door gekwalificeerd personeel. Tijdens uw verblijf bent u dus niet in de gelegenheid om zelfstandig dingen te ondernemen.

Nazorg

Na uw kliniekopname vliegt u rechtstreeks terug naar Nederland om uw behandeling voort te zetten in ons nazorgtraject. Aangezien u een intensieve periode achter de rug heeft en in die zin nog kwetsbaar bent, is het niet de bedoeling dat u aansluitend aan uw opname voor vakantie in Zuid-Afrika blijft.