INTAKE

Voor een behandeling bij Spoor6 start, plannen wij een intakegesprek met u. De intake bestaat uit een gesprek met een van onze therapeuten en vervolgens met een van onze psychiaters. Op basis van deze gesprekken en de door u ingevulde formulieren stellen wij een diagnose en geven we een behandeladvies. Het behandeladvies nemen we uitvoerig met u door. Wanneer alles voldoende duidelijk is, tekent u de behandelovereenkomst en kan de behandeling starten. Lees hier meer over de intake.

DETOX

U kunt alleen aan de behandeling beginnen als uw lichaam vrij van gifstoffen is. Daarom start de behandeling met een detox, een ambulante behandeling om het lichaam te ontgiften. Indien noodzakelijk, kan ook een klinische detox plaatsvinden. Hiervoor werken wij samen met een aantal vertrouwde instellingen. Lees hier meer over detoxen.

BEHANDELVORMENdagbehandeling2

U kunt geïndiceerd worden voor:

Bekijk hier de actuele wachttijden

NAZORG: INDIVIDUELE AANDACHT

Na afloop van alle behandelvormen start de nazorg met een persoonlijk traject van individuele counseling. We besteden aandacht aan individuele problematiek die tot terugval kan leiden en ondersteunen u bij het volhouden van uw nieuwe levensstijl zonder verslaving aan middelen of gewoontes. Parallel aan de individuele sessies loopt een groepstherapie carrousel. Deze richt zich vooral op psychosociale thema’s als werk, financiën en familiebanden.

SUPPORT GROEPEN

Verder biedt Spoor6 patiënten de gelegenheid deel te nemen aan de Spoor6 Support Groep. Deze vindt plaats op de donderdagmiddag van 15.30 tot 17.00 uur op onze locatie in Bussum. Ook de familie wordt bij de behandeling betrokken. Voor hen is er eens in de vier weken een Spoor 6 Familie Support bijeenkomst.