Behandelingen bij Spoor6

Intensieve dagbehandeling

De ambulante behandeling in Bussum van Spoor6 is intensief. Tijdens de eerste twee weken van de behandeling bent u van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur bij ons. ’s Avonds en in het weekend bent u gewoon thuis, zodat u uw nieuw verworven vaardigheden direct in uw eigen omgeving in de praktijk kunt brengen. De dagbehandeling vindt plaats in kleine groepen, met vaste groepscounselors, die ook buiten de groepssessies actief betrokken zijn bij uw herstelproces.

Aan obstakels die uw herstel in de weg staan, wordt direct aandacht besteed in de vorm van individuele sessies en opdrachten. De dagbehandeling is gericht op erkenning van het probleem, het verkrijgen van inzicht in de ziekte verslaving, noodzakelijke stappen om te komen tot verandering en terugvalpreventie. Tijdens de behandeling bieden wij ook hulp op afstand in de vorm van Skype, mail of telefoon (E-Health).

In de derde week van de behandeling bent u twee dagen en in de vierde week nog één dag bij ons. De dagbehandeling wordt altijd gevolgd door een traject van individuele counseling waarin uitgebreid aandacht wordt besteed aan individuele problematiek die tot een terugval zou kunnen leiden.