Meteen naar de inhoud

Behandeling met verblijf in Zuid-Afrika

Op basis van het intakegesprek kun je het advies krijgen voor een 6-weekse klinische behandeling in Zuid-Afrika.

De instelling in Zuid-Afrika is kleinschalig (35 plaatsen) en de behandelstaf bestaat uit psychiaters, artsen, verpleegkundigen, psychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen en verslavingstherapeuten.

Voor behandeling in Zuid-Afrika is basisbeheersing van de Engelse taal een vereiste. De behandelstaf verstaat Nederlands.

Foto van Erwin

Erwin is al jaren verslaafd aan drank en drugs. Dat kostte hem zo ongeveer alles wat hem lief was. Zijn vrouw, zijn gezin en zijn werk.

 

“Als ik terugdenk aan mijn opname bij Spoor6 komen de volgende woorden meteen naar boven: warmte, liefde en begrip. Ik ben nu, mede dankzij Spoor6, 4,5 jaar clean. Ik heb een Hbo-opleiding gevolgd en help mensen die het nodig hebben. Een leven waar ik jaren geleden alleen maar van kon dromen.” Lees verder..

Impressie Zuid-Afrika

Intensief en uniek behandelprogramma

De verslavingsinstelling waarnaar wij doorverwijzen, beschikt over een hoog gekwalificeerde en ervaren behandelstaf op het gebied van verslaving en psychotherapie en heeft een tweeledige benadering:

  • Intensieve behandeling van de verslaving in de vorm van uitgebreide groepstherapie, psycho-educatie, individuele sessies en introductie in het Minnesota model.
  • Intensieve psychotherapie. Elke cliënt heeft zijn/haar eigen psychotherapeut, waarmee hij/zij tenminste drie individuele sessies per week heeft. Hiermee wordt tegelijkertijd gewerkt aan naast de verslaving bestaande problematiek en is de behandeling veel meer gericht op de individuele behoeften van de cliënt. Dit intensieve psychotherapie-programma is uniek in de verslavingszorg.

Tijdens je verblijf ben je niet in de gelegenheid om zelfstandig activiteiten te ondernemen. Alle activiteiten zijn in groepsverband en worden begeleid door gekwalificeerd personeel.

Behandeling in Zuid-Afrika wordt geïndiceerd als je in de tweede fase van je behandeling gebaat bent bij het verlaten van een omgeving waarin gebruik gefaciliteerd wordt. Je onderhoudt contact met je naasten middels telefonische- en  Skype-sessies onder begeleiding van je therapeut. Bij terugkomst in Nederland wordt het systeemwerk voortgezet. In een aantal gevallen is het noodzakelijk dat je direct na terugkomst in een Safe House wordt geplaatst.

Nazorg

Na jouw opname vlieg je rechtstreeks terug naar Nederland om jouw behandeling voort te zetten in ons nazorgtraject.

X