In 12 stappen naar herstel

Goede behandelaars

Intensieve begeleiding

Geen wachttijden

Ben ik gok verslaafd?

Wie gokverslaafd is, kan geen weerstand bieden aan de drang om te gokken. Mensen met een gokverslaving houden hun gedrag vaak verborgen om problemen met de omgeving te voorkomen. Gokverslaving komt het meest bij mannen voor.

Globaal gezien verloopt de gokverslaving in drie fasen:

  1. De winnende fase: het gokken gebeurt nog met plezier. Winst wordt echter niet als toeval gezien, maar als een prestatie. Verlies is domme pech en kan verholpen worden.
  2. De verliezende fase: het gedrag is erop gericht om het verlies terug te winnen. Werk of gezin worden in toenemende mate verwaarloosd en er ontstaan meestal schulden. Plezier staat niet meer op de voorgrond.
  3. De wanhoopfase: de gokker is volledig in beslag genomen, raakt sociaal geïsoleerd en kan crimineel gedrag gaan vertonen om aan geld voor zijn verslaving te komen.

Hoe groot de hindernis ook is, samen kunnen we deze overkomen

Wat is een gokverslaving?

Gokverslaving is een zgn. proces- of gewoonteverslaving. Ondanks het feit dat u geen verslavende substanties gebruikt, lijkt uw gedrag sterk op dat van bijvoorbeeld een drugs– of alcoholverslaafde.

De verslaving heeft fysieke en psychische aspecten: u moet regelmatig gokken en regelmatig de frequentie of inzet verhogen om het gewenste effect te bereiken.

Hoe herken je een gokverslaving?

Een gokverslaving begint meestal altijd met een overwinning. 

Iemand zet een klein bedrag in bij een kansspel, dit bedrag wordt misschien met tienvoud vermenigvuldigd met een simpele handeling.

Vanaf dit moment is er nog geen sprake van een verslaving, maar de gevaarlijke interesse en belangstelling is met deze overwinning ontstaan.

Niet iedereen raakt verslaafd, maar het blijft meestal niet bij deze ene keer.

Uiteraard zijn er meer kenmerken van een gokverslaving.

Wanneer ben je gokverslaafd?

Het is niet altijd goed te zien of er sprake is van een gokverslaving. Er zijn 11 criteria waaraan een gokverslaving kan voldoen.

De ernst van de verslaving hangt af van de frequentie en de hoeveelheid er gegokt wordt.

Er is sprake van een gokverslaving wanneer er structureel gegokt wordt en wanneer een persoon afhankelijk is geworden van de kick van het gokken en het gedrag wat het met zich mee brengt.

Zet je leven ook weer op de rails, met de hulp van Spoor6

Hulp nodig bij uw gokverslaving?

Het duurt vaak lang voordat men zich realiseert het probleem niet zelf op te kunnen lossen. Wanneer u uiteindelijk beseft dat u het niet alleen kunt, staan wij voor u klaar om de helpende hand te bieden.

Afkickkliniek Spoor6 biedt unieke begeleiding op maat bij afhankelijkheidsproblematiek in een warme, sfeervolle omgeving met verschillende behandelmogelijkheden.

Uit privacy overwegingen en door onze centrale ligging, komen onze patiënten niet alleen uit ‘het Gooi en Eemland’, maar uit het heel Nederland, inclusief grote steden als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

Spoor6 helpt

Wilt u met ons in contact komen, of heeft u een vraag?
Via de onderstaande manieren kunt u ons bereiken

24/7 telefonisch bereikbaar:

+31 (0)35 697 54 00

E-mailadres:

info@spoor6.nl

Kom bij ons langs:

Lindelaan 6, 1405 AJ Bussum

24/7 telefonisch bereikbaar:

+31 (0)35 697 54 00

E-mailadres:

info@spoor6.nl

Kom bij ons langs:

Lindelaan 6, 1405 AJ Bussum