Ik heb mezelf verdoofd met alcohol, maar dat helpt geen barst

“Ik heb mezelf verdoofd met alcohol, maar dat helpt geen barst. De volgende dag is het er weer. Spoor6 heeft mij geholpen om van mijn alcoholverslaving af te komen”

schedule 23 feb 2023
bookmark_border Columns
create

Als ik eerlijk ben tegen mijzelf, bleef het niet bij drie glazen wijn per dag

Op een week na waren we officieel 52 jaar getrouwd. In het begin sloeg ik me daar netjes doorheen en ging door met één glas wijn voor het eten en twee glazen wijn voor het slapen. Anders kan ik niet slapen dacht ik altijd. Het bleef echter niet bij 3 glazen wijn per dag als ik eerlijk ben tegen mijzelf.

Ik heb op een gegeven moment hulp gevraagd aan mijn kinderen. Ik kon het niet alleen. Ik wilde er wel mee stoppen met het alcohol drinken, maar dan was er weer dit of dat. Er was altijd wel een reden om nog een glas wijn te nemen.

Ik heb Spoor6 gebeld voor een afspraak en tot mijn stomme verwondering was er geen wachtlijst. Dat vond ik al heel uniek. Ik heb een afspraak gemaakt en mijn dochter is meegegaan en ik heb daar een intakegesprek gehad. Ik ben nog steeds verbaasd hoe warm de entourage was. Wat me ook opviel, iedereen zegt je goedendag. Tijdens het intakegesprek kreeg ik al echt het gevoel van hier kan ik mijn ei kwijt en heb het advies gekregen om de 1 op 1 behandeling te volgen in Bussum. In mijn introductie bij Spoor6 werd ik omschreven als een alleenstaande vrouw en blijk ik een matige drinker te zijn, dit wilde ik niet meer.

Bij Spoor6, geven ze je het gevoel dat je thuiskomt. Eigenlijk is dat het, je bent er geborgen.

Ik heb de 1 op 1 behandeling gevolgd bij Spoor6 en na de algemene introductieronde heb ik sinds half oktober tot de dag van vandaag niet meer gedronken. Soms denk ik, wat ongezellig maar aan de andere kant ben ik een veel blijer persoon geworden en heb ik weer zin in het leven. Het is net of ik iets afgesloten heb en het een plek hebben kunnen geven en sta weer in verbinding met mijzelf. Ik hoef niet meer te drinken en heb afgesproken met Frans als mij iets overkomt waardoor ik dus weer in een dip zou raken, dan mag ik bellen. Tot op heden moet ik zeggen dat ik heel veel aan Spoor6 denk. Ik vind Spoor6 roldoorbrekend. Klinkt misschien heel idioot, maar het is daar anders. Het is een voorbeeld voor goede zorg. De lijnen zijn kort maar krachtig en het voelt als een warme respectvolle huiselijke omgeving. Dat doet mensen goed, echt waar.

Ik zou iedereen willen meegeven: loop niet alleen te tobben. Hier zijn ze er voor je en ze doen het graag. Je doet jezelf toch tekort? Ja. Je doet jezelf tekort als je geen hulp vraagt.

Anneke – cliënte bij Spoor6

Spoor6 kent twee soorten ambulante behandelingen; De 10 daagse intensieve ambulante dagbehandeling en de 8 weken durende ambulante groepsbehandeling.

Op basis van het intakegesprek kunt u het advies krijgen voor een 6-weekse klinische behandeling in Zuid-Afrika.

Achtergrondinformatie over verslavingszorg