Danielle is verslaafd aan alcohol

Ik dronk minimaal vier flessen wijn per dag. Drie uur drinken, drie uur slapen en dan begon ik opnieuw. Met de hulp van Spoor6 ben ik nu zes maanden clean.

schedule 8 feb 2021
bookmark_border Alcoholverslaving
create

Het is niet meer dat ik niet mag gebruiken, ik hoef niet meer te gebruiken (februari 2021)

Danielle heeft de tweeweekse dagbehandeling gevolgd in Bussum en is vervolgens naar de kliniek in Portugal* gegaan waar ze 6 weken het programma gevolgd heeft.

Het verhaal van Danielle

Begin 2020 stortte ik volledig in. Ik zag het leven niet meer zitten en voelde me ontzettend machteloos. Ik dronk minimaal 4 flessen wijn per dag: 3 uur drinken, 3 uur slapen en dan begon ik weer opnieuw. Tussendoor bouwde ik een nuchter moment in om weer nieuwe dozen wijn te halen met de auto, waarna ik mezelf weer 3 dagen isoleerde om het riedeltje te herhalen. Ik leefde van fles tot fles, voelde me eenzaam en verdrietig en de troost haalde ik uit de drank. Ik kon mijn gevoelens niet aan en verdoven leek de enige en beste manier.

Na mijn dieptepunt voelde ik dat ik het niet zou halen als ik zo door zou gaan. Straalbezopen zocht ik op google naar hulp en stuurde ik Spoor6 een mail. Niet wetende dat ze al binnen 2 uur zouden reageren en ik de volgende dag al op intake kon komen.

Tweeweekse dagbehandeling

Vanaf dat moment is mijn leven totaal omgegooid. Ik werd omarmd door de warmte van de behandelaars en ik voelde voor het eerst dat ik het niet meer alleen hoefde te doen. Het ging ineens razendsnel en voordat ik het wist begon ik aan de dagbehandeling van 2 weken. De herkenning van de verhalen van mijn groepsgenoten deden mij realiseren dat ik niet de enige was en door de behandeling kwam ik erachter dat ik aan een ziekte leed: verslaving. Hoewel ik mezelf voorheen aanpraatte dat het drinken maar een fase was (van weliswaar 15 jaar).

Doordat de behandeling niet alleen gefocust is op verslaving maar ook diepere en onderliggende problemen ruimschoots aan bod komen heb ik mijn levensstijl kunnen veranderen.

Terugval

Enige tijd na de intensieve dagbehandeling van 2 weken ondervond ik helaas dat dit te kort voor mij was: ik had teveel onderliggende mentale klachten, veel meer dan verwacht. Binnen de kortste keren ontwikkelde ik een eetstoornis die zich precies zo uitte als de alcohol jarenlang had gedaan. Ik gebruikte bij angst, verdriet, stress, boosheid en verveling. Met hangende schouders klopte ik opnieuw aan bij Spoor6 en ze kwamen direct in actie, zonder oordeel.

Ik kreeg de kans om ook dit aan te pakken en werd naar de kliniek in Portugal* gestuurd voor 6 weken. Wederom werd ik met open armen ontvangen en kwam in een warm bad terecht van behandelaars en groepsgenoten.

De behandeling in Portugal is gebaseerd op 5 basis principes: waarheid, acceptatie, dankbaarheid, liefde en verantwoordelijkheid. Dat leek mij op voorhand erg zweverig, maar gedurende de behandeling begreep ik de waarde van deze principes en leerde ik ze in praktijk toe te passen. Door de combinatie van groepssessies en elke dag een 1 op 1 sessie, kwam ik tot meerdere en andere inzichten. Deze 6 weken waren wel echt nodig om een goed resultaat te boeken, aangezien bijna iedereen, waaronder ikzelf, zijn keerpunt pas krijgt in de 5e of 6e week. Daarom is het zo belangrijk om niet op te geven en door te zetten, zeker als je het in de eerste periode moeilijk hebt.

Herstel

Nu ben ik al enige tijd terug in Nederland en probeer ik elke dag opnieuw de lessen toe te passen die ik heb geleerd. Het is niet makkelijk en het is dagelijks vechten tegen mijn oude gedrag. Maar het wordt wel elke dag makkelijker en ik realiseer me dat ik het niet meer alleen hoef te doen. Vandaag ben ik 9 maanden clean. Het is pas het begin, maar voorheen kon ik nog geen dag zonder mijn middel, dus een beetje trots op mezelf ben ik wel.

Ik hoorde de volgende zin zo vaak, maar ik geloofde er zelf niks van: “Het is niet meer dat ik niet mag gebruiken, ik hoef niet meer te gebruiken”.

Vandaag de dag voel ik mij ook zo. Ik hoef niet meer te gebruiken, ik heb mijn leven terug en ik kan er weer van genieten, zonder middelen.

* Portugal zit inmiddels niet meer in ons portfolio. Tegenwoordig ontvangen wij onze cliënten in Zuid-Afrika voor een intensieve zes-weekse klinische behandeling. Meer weten? Lees dan: afkicken in Zuid-Afrika.

Meer lezen over verslaving? Misschien zijn deze verhalen ook interessant.

In 12 stappen naar herstel bij Spoor6 verslavingszorg

thumb_up

In 12 stappen naar herstel

Hier zou een tekst moeten komen die de titel verantwoord.

verified

Goede behandelaars

De psychologen van Spoor6 verslavingszorg zijn gespecialiseerd in het behandelen van verslavingen.

supervisor_account

Intensieve begeleiding

Psychologen die echt naar je luisteren en je persoonlijk benaderen.

update

Geen wachttijden

Bij Spoor6 word je snel geholpen omdat we geen wachtlijsten hebben. Neem contact op en start vandaag met je herstel.