Verslaafden moeten geen geld krijgen

Vandaag, dinsdag 25 augustus 2015, zal Minister Schippers een werkbezoek brengen aan Spoor6. Een erkende specialistische GGZ verslavingsinstelling te Bussum. Bij Spoor6 komen mensen die een probleem ervaren met of verslaafd zijn aan alcohol, drugs, gokken, seks, medicijnen of games. Spoor6 biedt hulp aan mensen met een verslavingsprobleem in de vorm van een dagbehandeling van twee weken op de locaties in Bussum, of een ambulant behandeltraject met verblijf van negen weken in Zuid-Afrika met aansluitend nazorg.

schedule 26 aug 2015
bookmark_border Achtergrondinformatie
create
Verslaafden moeten geen geld krijgen.

Verslavinginstelling deelt ervaring en zorg met Minister Schippers

Vandaag, dinsdag 25 augustus 2015, zal Minister Schippers een werkbezoek brengen aan Spoor6. Een erkende specialistische GGZ verslaving-instelling te Bussum. Bij Spoor6 komen mensen die een probleem ervaren met of verslaafd zijn aan alcohol, drugs, gokken, seks, medicijnen of games. Spoor6 biedt hulp aan mensen met een verslavingsprobleem in de vorm van een dagbehandeling van twee weken op de locaties in Bussum, of een ambulant behandeltraject met verblijf van negen weken in Zuid-Afrika met aansluitend nazorg. Leidraad voor de werkwijze van Spoor6 zijn de uitgangspunten van het Minnesota Model. Er zal ruimschoots gelegenheid zijn voor de Minister om te spreken met patiënten en medewerkers over het betaalbaar blijven van kwalitatief goede zorg. Belangrijkste gespreksonderwerpen vanuit de directie zijn de ervaringen en zorgen over budget polis en de AvC (Acte van Cessie). Om 14.25 uur is er een persmoment.

Wetenschap, Professionaliteit en Ervaringsdeskundigheid

Bij Spoor6 worden 3 bronnen ingezet om de afhankelijkheid te benaderen. Dat zijn wetenschap, professionaliteit en ervaringsdeskundigheid. Binnen het team in Bussum alsmede binnen het team in Zuid-Afrika, zijn behandelaren werkzaam die al lange tijd succesvol zijn gestopt en er hun werk van hebben gemaakt. Zij kunnen voelen wat de patiënt voelt. Zij weten welke steun een patiënt nodig heeft en welke oplossingen er gezocht moeten worden. Het Minnesota Model is gebaseerd op het 12 stappenplan (gedachtegoed van de AA –Anonieme Alcoholisten) omlijst door inzichtgevende, gedrags- en lichaamstherapieën. Nadat een patiënt door Spoor6 stevig in het zadel wordt gezet door middel van een behandeling, volgt aansluitend de nazorg bij Spoor6. Tegelijkertijd gaat de patiënt naar meetings waar hij of zij levenslang een steunend netwerk ervaart. Meetings zijn er wereldwijd.

De tweede Nederlandse vestiging van Spoor6 is in juni jl. geopend door Wim Kieft die als verslaafde in herstel zijn share heeft gedaan en waarna het pand officieel in gebruik is genomen.

[Oud nieuws] Om 14:25 uur is er een persmoment (aan het einde van het werkbezoek) op de locatie: Lindelaan 6 te Bussum.

Noot voor de redactie:
Tel: 035 – 697 54 00
Mail: casemanagement@spoor6.nl

Meer lezen over verslaving? Misschien zijn deze verhalen ook interessant.