Meteen naar de inhoud

Goksites worden legaal in 2020

  Zorgwekkende ontwikkeling goksites

  Onlangs verscheen er een nieuwsbericht over het feit dat goksites legaal worden in 2020. Een ontwikkeling die een een enorm gevaar met zich meebrengt. Op deze manier kan er namelijk een enorme toename ontstaan in het aantal gokverslavingen. Op nu.nl verscheen het volgende bericht:

  “De Nederlandse gokwet, opgesteld in het internetloze 1964, was aan vervanging toe. Daarom werd deze week in de Eerste Kamer de Wet kansspelen op afstand aangenomen om het Nederlandse online aanbod legaal te maken. Want nu pokeren en wedden we volop via illegale, buitenlandse websites. En de gokverslaafden? “We moeten laten zien dat het niet cool is.”

  Verplichte registratie gokwebsites

  Sinds vorige week is deze wetswijziging door de Eerste Kamer gegaan, wat betekent dat er nu duidelijke regels opgesteld kunnen worden voor Nederlandse gokwebsites. Wel is er bekend dat spelers zich vanaf 2020 verplicht moeten registreren. Loopt de gebruiker een risico om verslaafd te raken? Dan moeten verschillende aanbieders elkaar waarschuwen. Wel mag er reclame worden gemaakt voor de toekomstige legale goksites. Dit kan resulteren in een grote toename aan gokverslaafden. En dat vinden wij een grote zorg voor de toekomst..

  Lees het hele artikel op de website van nu.nl.

  X