alcoholverslaving afkickkliniek spoor6 Succesvolle aanpak van uw alcoholverslaving gericht op blijvend herstel

Heb ik een alcoholverslaving?

Een alcoholverslaving ontstaat meestal geleidelijk. Het begint met een drankje voor de gezelligheid, maar er sluipen steeds meer drinkmomenten in. U realiseert zich dat stoppen met drinken moeilijk wordt en op een zeker moment denkt u alcohol nodig te hebben om te kunnen functioneren.

De drank leidt uiteindelijk tot plichtsverzuim, verwaarlozing, ruzie en geheugenstoornissen en dat leidt tot problemen met uw partner, gezin, familie, vrienden en op het werk. Laat uw drankprobleem daarom niet de overhand nemen. 

Een drankprobleem of alcoholverslaving het klinkt zo zwaar beladen, daarom hebben wij het liever over alcoholafhankelijkheid. Het betekent dat alles in uw denken en doen om alcohol draait. U ontkent uw overmatig drankgebruik en probeert het waarschijnlijk zelfs geheim te houden. Er komt een punt waarop u in een sociaal isolement terecht komt, doordat u zich vooral richt op mensen die overmatig drinken en situaties waarin gedronken kan worden. 

Wilt u geholpen worden bij uw drankprobleem? Afkickkliniek Spoor6 helpt u om van uw alcoholverslaving af te komen.

Hoe groot de hindernis ook is, samen kunnen we deze overkomen

Alcoholverslaving, wat is het?

Alcoholisten ontwikkelen tolerantie voor alcohol en hebben daardoor steeds meer alcohol nodig om hetzelfde effect te bereiken.

Het lichaam raakt zo gewend aan alcohol dat het niet meer zonder kan, dat is alcohol verslaafd zijn. Er is sprake van een drankprobleem, een alcoholverslaving.

Bij het stoppen met drinken, krijgt u dan ook last van ontwenningsverschijnselen, die u steeds weer probeert op te heffen door opnieuw te drinken.

Stoppen lijkt onmogelijk.

U staat er niet alleen voor, afkickkliniek Spoor6 helpt met behandelingen gericht op blijvend herstel.

De verslaving aan alcohol is schadelijk

Het is soms moeilijk te (h)erkennen wanneer er sprake is van een alcoholverslaving (alcoholisme).

Wanneer spreken we over ‘af en toe een drankje’ te veel, over ‘probleem drinken’, over een drankprobleem of over alcoholisme?

Een alcoholverslaving kan jarenlang ongemerkt blijven. Maar uiteindelijk is de verslaving aan alcohol (of de gevolgen van het drankprobleem) altijd schadelijk.

Schadelijk voor de lichaam, de geest en de omgeving.

Wilt u van uw alcoholverslaving af? Spoor6 helpt.

Wanneer is er een drankprobleem?

U drinkt al teveel alcohol als u meer dan 1 a 2 glazen alcohol per dag drinkt en minder dan 2 dagen in de week geen alcohol drinkt. Er is dan nog niet direct sprake van een alcoholverslaving of een drankprobleem.

Wanneer u vaak drinkt om stress of depressieve gevoelens tegen te gaan kan het wel verstandig zijn om preventief hulp te zoeken.

Regelmatig drankgebruik kan een alcoholverslaving worden en dat zal altijd leiden tot problemen en sociale en psychische schade.

Zet uw leven weer stevig op de rails, met de hulp van Spoor6

Alcoholverslaving

U wilt geholpen worden bij uw drankprobleem?

Het duurt vaak lang voordat u durft te erkennen dat u verslaafd bent aan alcohol en dat u het drankprobleem niet zelf kunt oplossen. Wanneer u uiteindelijk beseft dat u het niet alleen kunt, staan wij voor u klaar om de helpende hand te bieden in een veilig omgeving.

Afkickkliniek Spoor6 biedt unieke begeleiding op maat om van uw alcoholverslaving af te komen. In een warme, sfeervolle omgeving met verschillende behandelmogelijkheden. Gericht op blijvend herstel.

Uit privacy overwegingen en door onze centrale ligging, komen onze patiënten niet alleen uit ‘het Gooi en Eemland’, maar uit het heel Nederland, inclusief grote steden als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

Wilt u van uw alcoholverslaving af? U hoeft het niet alleen te doen, afkickkliniek Spoor6 helpt! 

In 12 stappen naar herstel

Goede behandelaars

Intensieve begeleiding

Geen wachttijden

Spoor6 helpt

Wilt u met ons in contact komen, of heeft u een vraag?
Via de onderstaande manieren kunt u ons bereiken

24/7 telefonisch bereikbaar:

+31 (0)35 697 54 00

E-mailadres:

info@spoor6.nl

Kom bij ons langs:

Lindelaan 6, 1405 AJ Bussum

24/7 telefonisch bereikbaar:

+31 (0)35 697 54 00

E-mailadres:

info@spoor6.nl

Kom bij ons langs:

Lindelaan 6, 1405 AJ Bussum

Contact opnemen
Contact opnemen Spoor6
035 697 54 00
Contact opnemen Spoor6

    Contact opnemen Spoor6