Ben ik alcoholverslaafd?

Alcoholisme is een progressieve aandoening die meestal geleidelijk ontstaat. Het begint met een drankje voor de gezelligheid, maar er sluipen steeds meer drinkmomenten in.

U realiseert zich dat stoppen met drinken moeilijk wordt en op een zeker moment denkt u alcohol nodig te hebben om te kunnen functioneren.

Echter, de drank leidt tot plichtsverzuim, verwaarlozing, ruzie en geheugenstoornissen. Dit leidt tot problemen met uw partner, gezin, familie en vrienden en op het werk.

Verslaving is een zwaar beladen woord. Daarom hebben we het liever over alcoholafhankelijkheid. Hierbij draait alles in uw denken en doen om alcohol, ontkent u uw overmatig drankgebruik en probeert u het waarschijnlijk geheim te houden.

Uiteindelijk raakt u in een sociaal isolement doordat u zich vooral richt op personen die overmatig drinken en situaties waarin gedronken kan worden.

Before you can break out of prison, you must realize you are locked up

Wat is een alcoholist?

Alcoholisten ontwikkelen tolerantie voor alcohol en hebben daardoor steeds meer nodig om hetzelfde effect te bereiken.

Het lichaam raakt zo gewend aan alcohol dat het niet meer zonder kan. Bij het stoppen met drinken, krijgt u dan ook last van ontwenningsverschijnselen, die u steeds weer probeert op te heffen door opnieuw te drinken. Stoppen lijkt onmogelijk.

Hulp nodig bij uw alcoholverslaving?

Het duurt vaak lang voordat men zich realiseert het probleem niet zelf op te kunnen lossen. Wanneer u uiteindelijk beseft dat u het niet alleen kunt, staan wij voor u klaar om de helpende hand te bieden.

Spoor6 biedt unieke begeleiding op maat bij afhankelijkheidsproblematiek in een warme, sfeervolle omgeving met verschillende behandelmogelijkheden.

Uit privacy overwegingen en door onze centrale ligging, komen onze patiënten niet alleen uit ‘het Gooi en Eemland’, maar uit het heel Nederland, inclusief grote steden als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

Spoor6 helpt

onze unieke benadering zorgt ervoor dat het gevoel niet meer te ‘mogen’ drinken,
verandert in een gevoel ‘niet meer te hoeven’