In 12 stappen naar herstel

Goede behandelaars

Intensieve begeleiding

Geen wachttijden

Ben ik verslaafd aan gamen?

Gameverslaving begint meestal onschuldig. Gamen is een hobby, waar de speler echter steeds meer tijd in steekt. De speler krijgt vaak het gevoel meer dingen op het internet te kunnen bereiken dan in het echte leven en gaat steeds meer in de virtuele wereld ‘leven’.

Verslaving aan online gamen is met name onder jongeren een van de meest voorkomende verslavingen. In een online game voeren spelers uit de hele wereld voortdurend strijd met elkaar. Daarom is het nodig om met grote regelmaat de betreffende website te bezoeken.

Er zijn voorbeelden bekend van Runscape-spelers die om middernacht, onder de les, of op andere ongelegen momenten achter de computer ‘moesten’. Een 30-jarige Japanse man heeft vijf familieleden neergestoken omdat zijn vader het internetabonnement had opgezegd. Eerder was al bekend dat een Koreaanse man stierf nadat hij 50 uur non-stop World of Warcraft speelde.

Hoe groot de hindernis ook is, samen kunnen we deze overkomen

Hoe herken je gameverslaving?

Kenmerken van een gameverslaving zijn:

  • langer online zijn dan gewoonlijk en meer verdiept zijn in een spel dan normaal is;
  • spelgebruik ontkennen voor anderen;
  • negeren van de tijdslimiet (bijvoorbeeld opgelegd door ouders) en afname aan interesse voor offline recreatie, zoals sport almede voor zelfzorg zoals hygiëne, slaap en voedsel;
  • sociale terugtrekking van familie en vrienden, werk en/of school; doorgaan met spelen

Waaruit bestaat online gamen?

Online gamen beslaat alle computerspellen die worden gespeeld via het internet. Vaak zijn het spellen waarbij de tegenstanders of teamgenoten op hetzelfde moment aan het spelen zijn; dit wordt ook wel een multiplayer genoemd.

Deze spellen kunnen niet alleen op de computer of een laptop gespeeld worden, maar ook op gameconsoles zoals Playstation of Xbox of mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.

Zet je leven ook weer op de rails, met de hulp van Spoor6

Hulp nodig bij uw gameverslaving?

Het duurt vaak lang voordat men zich realiseert het probleem niet zelf op te kunnen lossen. Wanneer u uiteindelijk beseft dat u het niet alleen kunt, staan wij voor u klaar om de helpende hand te bieden.

Afkickkliniek Spoor6 biedt unieke begeleiding op maat bij afhankelijkheidsproblematiek in een warme, sfeervolle omgeving met verschillende behandelmogelijkheden en deskundigen op het gebied van zgn. procesverslavingen.

Uit privacy overwegingen en door onze centrale ligging, komen onze cliënten niet alleen uit heel ‘het Gooi en Eemland’, maar uit het heel Nederland, inclusief grote steden als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht, Zwolle en Groningen.

Spoor6 helpt

Wilt u met ons in contact komen, of heeft u een vraag?
Via de onderstaande manieren kunt u ons bereiken

24/7 telefonisch bereikbaar:

+31 (0)35 697 54 00

E-mailadres:

info@spoor6.nl

Kom bij ons langs:

Lindelaan 6, 1405 AJ Bussum

24/7 telefonisch bereikbaar:

+31 (0)35 697 54 00

E-mailadres:

info@spoor6.nl

Kom bij ons langs:

Lindelaan 6, 1405 AJ Bussum