Gameboy, verslaafd zijn aan gamen

Gameverslaafde in herstel Michiel Smit schreef het boek “Gameboy” over de ontwikkeling van zijn eigen gameverslaving en het loskomen hiervan.

schedule 8 okt 2019
bookmark_border Gameverslaving
create

Sociale media en verslaafd zijn, wat zijn de gevolgen?

Gameverslaafde in herstel Michiel Smit schreef het boek “Gameboy” over de ontwikkeling van zijn eigen gameverslaving en het loskomen hiervan. In dit boek vertelt hij zijn persoonlijke verhaal. Al vanaf kleins af aan was hij gek op het spelen van computergames. Toen hij vijf jaar oud was, kreeg hij zijn eerste gameboy in handen. Tijdens zijn middelbareschooltijd ontdekte hij de zogenaamde MMORPG games (Massive Multiplayer Online Role Playing Game) waarin je online spelletjes speelde met mensen van over de hele wereld. In zijn eigen leven verliep alles in die tijd niet zo vlekkeloos. Hij trok zich steeds vaker terug in de wereld van online games. Tot hij op een gegeven moment geen onderscheid meer kon maken tussen zijn fantasie en de werkelijkheid. Zijn omgeving merkte hier weinig van, hij wist dit heel goed te verbergen. Het omslagpunt voor Michiel kwam op het moment wanneer hij als student een college krijgt over het verslaafde brein. Vanaf dat moment besloot hij iets te doen aan zijn verslaving.

Behandel coördinator en psycholoog Chris van Balen van Spoor6 gaat in deze podcast in gesprek met Michiel Smit, onder leiding van journaliste Krista Arriëns. De podcast is voornamelijk interessant voor ouders van jongeren die overmatig gamen en zich afvragen hoe groot het probleem nu is. Daarnaast wordt er meer verteld over het herkennen van verslavingsgedrag in het algemeen, wat nodig is om te kunnen herstellen en nieuwe zingeving te vinden.

Verslaafd aan gamen

Verslaafd aan gamen.
Michiel Smit Gameboy Gameverslaafd

Bestel zijn boek bij Bol.com.

Podcast van Anderzorg over gameverslaving, met ervaringsdeskundige Michiel en specialist Chris van Balen. Wat voor Michiel begon als een leuk potje gamen, eindigde in een gameverslaving. Chris is verslavingspsycholoog en samen gaan ze in gesprek over gameverslaving. Waar komt het vandaan en wat kun je ertegen doen?

De foto van Michiel Smit boven de pagina is afkomstig van Humo. Daar kun je ook een het artikel over zijn boek lezen. Lees het artikel (betaalmuur) hier.