Meteen naar de inhoud

Afkickverschijnselen wiet

  Afkickverschijnselen wiet

  Wanneer een verslaafde stopt met het gebruik van wiet, krijgt men te maken met afkickverschijnselen. Het lichaam is dermate gewend aan de wiet dat het niet meer zonder kan. Wanneer de toevoer van wiet stopt, begint het lichaam te protesteren. Een zware periode die meestal na twee weken voorbij is.

  De verleiding om weer opnieuw te gebruiken is in deze periode groot. Verslaafden hebben het gevoel dat ze het niet redden zonder wietgebruik. Het is belangrijk om te weten dat (met hulp) een wietverslaafde in staat is om te stoppen.

  Afwijkende afkickverschijnselen

  Niet iedere wietverslaafde ondervindt dezelfde afkickverschijnselen. Dit hangt af van de persoon en de frequentie van het wietgebruik. Het lichaam van een stevige blower zal heftiger reageren dan dat van een minder extreem verslaafde.

  Bij het afkicken van wiet kan men de volgende afkickverschijnselen ervaren:

  • Angstige gevoelens
   Men kan zich op ieder moment angstig voelen, zonder dat daar een directe aanleiding voor is.
  • Veel dromen
   Men gaat vaker dromen en kan zich zijn of haar dromen weer herinneren.
  • Toename of afname gewicht
   Men kan gewicht verliezen of juist aankomen. Wanneer men stopt met het gebruik van wiet, neemt de stofwisseling af. Dit, in combinatie met een groter wordende eetlust, resulteert vaak in gewichtstoename.
  • Nachtrust
   De één ervaart een betere nachtrust terwijl de ander juist een minder goede nachtrust ervaart. Dit verschilt sterk per verslaafde.
  • Vermoeidheid
   Tijdens het afkicken voelt men zich vaker en sneller vermoeid. In de meeste gevallen ervaart men op den duur juist een toename van energie.
  • Woede
   Een verslaafde die aan het afkicken is kan zeer prikkelbaar zijn. Dit gaat vaak gepaard met woedeaanvallen of zelfs agressie.

  Professionele hulp bij wietverslaving

  Ervaart u problemen bij het afkicken van wiet? Spoor6 is een GGZ geaccrediteerde verslavingskliniek voor onder andere drugsverslaving. De zorg die wij leveren wordt vergoed door uw ziektekostenverzekeraar.

  Spoor6 richt zich op mensen die behoefte hebben aan begeleiding op maat. Een persoonlijke en intensieve aanpak staat centraal. Bel direct 035 – 697 54 00 of  neem contact op via ons contactformulier.

  Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem contact met ons op

  X